Krijumčarenje droge

Dilerima marihuane 11 i pol godina robije

24.11.2015.
u 06:30

Radenko i Sandro Zeljković te Blagoje Riđešić i Dijana Babić bili su dio skupine koja je preprodavala marihuanu u Banjoj Luci

Radenko Zeljković, njegov sin Sandro, Blagoje Riđešić i Dijana Babić osuđeni su na jedanaest godina i šest mjeseci zatvora u banjolučkom Okružnom sudu za krijumčarenje marihuane. Najvišu kaznu dobio je Radenko, pet godina i šest mjeseci, dok su njegov sin Sandro te Riđešić i Babić osuđeni na po dvije godine zatvora. Radenku Zeljkoviću je uz kaznu za ovo djelo objedinjena ranija presuda od 11 mjeseci zatvora pa mu je izrečena jedinstvena kazna. Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedala sutkinja Vesna Stanković-Ćosović.

Prema presudi, otac i sin, Radenko i Sandro Zeljković, te Blagoje Riđešić i Dijana Babić bili su dio organizirane skupine koja je preprodavala opojnu drogu marihuanu na području Banje Luke od siječnja do studenoga prošle godine. Navodi se da su drogu preprodavali na osnovi telefonskih dogovora po cijenama od 10 do 50 konvertibilnih maraka. U tim govorima, stoji u presudi, koristili su slengovski, odnosno šatrovački govor za drogu. Nju su nabavljali stariji Zeljković te Riđešić i sad već osuđeni Aleksandar Bubnjević. Osim Bubnjevića, u ovom slučaju optužen je i Dražen Malešević iz Banje Luke. Oni su priznali krivnju na osnovi čega je Dražen Malešević osuđen na tri godine, a Bubnjević na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Svi su uhićeni u akciji "Rosulje" banjolučke policije početkom prosinca prošle godine. Tada je policija kod Riđešića i Bubnjevića pronašla 1,1 kilogram marihuane. Oni su drogu prevozili na motoru.

Obrazlažući presudu sutkinja Stanković-Ćosović je naglasila da vijeće smatra da su dokazi sprovedeni u ovom slučaju zakoniti i da se ne može prihvatiti prigovor obrane da su nezakoniti.

Osuđeni Radenko Zeljković poznat je policiji od prije po kaznenim djelima.

Odvjetnica Jasminka Jovićević, koja je branila Sandra Zeljkovića i Blagoju Riđešića, smatra da je presuda donesena na osnovi nezakonitih dokaza.

- Žalit ćemo se na ovu presudu jer su dokazi prikupljani bez poštivanja zakonskih obveza i procedura. Osim toga, smatramo da i nema dovoljno dokaza za optužnicu Tužiteljstva - istaknula je odvjetnica Jovićević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije