vršnjačko nasilje

Diječak sa posebnim potrebama brutalno pretučen u školi

dječak
17.12.2016.
u 21:30

Bojan D. (10), dječak sa posebnim potrebama iz Gornjih Banjana, nedaleko od Gornjeg Milanovca, pretučen je u ponedeljak u Osnovnoj školi "Takovski ustanak" od dvije godine starijeg N. T.

- Bojan je u ponedeljak poslije sati ostao u učionici kako bi sačekao još jedan sat i sa starijim sestrama se vraćao kući. Međutim, na odmoru između sati na ulazu, u učionicu naleteo je na N. T. koji je krenuo da ga gura, nakon čega je Bojan pao na pod, a on da ga šutira - drhtavim glasom priča za "Blic" Bojanova majka Violeta, prenosi Blic.rs

Bojanu su se od batina koje je dobio pojavile modrice po licu, a Violeta naglašava da je zbog njih, ali i iz straha da nema veće ozljede, sina odmah odvela u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

- Kada sam videla i čula šta mu je N. T. uradio, dok smo bili u bolnici pozvala sam policiju da vidi šta je to dijete uradilo mom sinu. Oni su napravili zapisnik, a slučaj sam prijavila i Centru za socijalni rad u Gornjem Milanovcu - pravda se Violeta.

Kaže, obraćala se i školi gde su rekli da se to desilo iznenada.

- Moj sin ima specijalnog nastavnika, koji radi sa njim. On je drugačiji od ostale dijece i njemu je potrebna posebna njega. Rekli su mi da su pozvali oca od N. T. i da su sve radili po protokolu. Kazali su mi i da sam ja dužna da dođem po njega, a ne da se vraća sa sestrama - u šoku je Violeta.

Ona dodaje da je pokušala da razgovara sa ocem od N. T.

- Ovo nije prvi put da se njegov sin zakači za moje dijete. Svaki put kada mu se obratim on kaže, "izudarat ću ga", ili "šta dijete djetetu može da uradi". Pa moje dijete je sa posebnim potrebama. Nije kao sva dijeca. Ko zna šta može da mu uradi. Sada ima otek na licu, a sutra može tko zna šta - u strahu je sugovornica.

Osnovna škola "Takovski ustanak", u kojoj se incident dogodio, samo je jedan od šest ogranaka škole čije je sjedište u Gornjem Milanovcu. Direktorica Branka Žižović, pod čijom nadležnošću je svih šest škola, kazala je za "Blic" da je bespotrebno cijeli slučaj podignut na nivo da se umiješaju centar za socijalni rad, policija i mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?