KOŠARKA: Četiri kola prije kraja natjecanja u Ligi 12 košarkaša BiH dosta je nepoznanica

Devetnaesto kolo Lige 12 večeras otvaraju OKK Sloboda i Kakanj

košarka
Foto: VL FOTO
27.02.2015.
u 10:05

Kandidati za treće, četvrto i peto mjesto, uz Slobodu i Kakanj, su Široki, Zrinjski te Građanski Bobar iz Bijeljine

Osim prvog i drugog mjesta, koje su zacementirali Spars i Leotar, te posljednjeg, na kojem se nalazi Varda, u preostala četiri kola, koliko je ostalo do kraja prvoga dijela košarkaških natjecanja u Ligi 12 prvenstva Bosne i Hercegovine, dosta je nepoznanica i izvjesno je da će završnica prvoga dijela biti vrlo uzbudljiva, posebice u borbi za drugi krug natjecanja.

Tuzlaci dočekuju Kakanj

Na dnu ljestvice od četiri najugroženije momčadi. U najgorem položaju su Bosna Royal, Čelik i Varda HE. Prvi susret 19. kola zbog subotnje zauzetosti Sportske dvorane Mejdan nastupom karataša, večeras igraju bodovno izjednačeni OKK Sloboda i Kakanj. I jedna i druga momčad bore se za jedno od tri mjesta koja su još uvijek otvorena i koja će donijeti nastup u drugom krugu. Trener Tuzlaka Damir Mulaomerović uvjeren je u uspjeh svoje momčadi i pobjeda bi ih primakla postavljenom cilju. Za treće, četvrto i peto mjesto, koje donosi drugu fazu natjecanja, uz Slobodu i Kakanj, kandidati su Široki, Zrinjski te Građanski Bobar iz Bijeljine.

Sastav iz Bijeljine u odnosu na četiri spomenute momčadi ima jednu pobjedu manje, pa tako i manje izgleda da se plasira u završno natjecanje za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine.

Zanimljiv rasplet na vrhu

Stoga će u preostala četiri kola, koliko je ostalo do završetka prvoga dijela natjecanja, biti iznimno zanimljiv rasplet na vrhu premijerligaške ljestvice. Na dnu ljestvice u bezizlaznoj situaciji su košarkaši Varde iz Višegrada koji imaju svega četiri pobjede na kontu. Korak ispred momčadi iz Višegrada, u tek nešto boljoj poziciji, nalaze se, s pobjedom više, Čelik i Bosna Royal. Ovim dvjema momčadima jedina prigoda za ostanak u elitnom društvu je prestići HEO-a iz Bileće koji im “bježi” dvije pobjede. Takav rasplet ipak je teško očekivati, pa je sasvim izvjesno da će, prema sadašnjim propozicijama i položaju na ljestvici, društvo najboljih ove sezone napustiti Bosna Royal, Čelik i Varda iz Višegrada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije