mostar

Devet mladih nada potpisalo za Zrinjski

03.12.2016.
u 10:00

HKK Zrinjski jučer je u prostorijama Sportskog saveza grada Mostara obavio potpisivanje ugovora o sportskom usavršavanju s osam igrača iz svoga omladinskoga pogona, te jednim mladim igračem koji je iz redova KK Spars prešao u HKK Zrinjski. Na potpisivanju su, osim mladih i perspektivnih košarkaša i njihovih roditelja, uime HKK Zrinjski bili predsjednik kluba Dalibor Miloš i sportski direktor Vedran Odak.

Prepoznat kvalitetan rad

- Za nas je ovo veliki događaj i ponosni smo što možemo predstaviti ove igrače. Također, želim zahvaliti svima, prije svega, predsjedniku kluba Daliboru Milošu koji nam je omogućio da sve ovo izvedemo, dao nam sve uvjete da ostvarimo ovaj svečani čin. Zahvala ide i roditeljima ovih mladića, koji su imali puno razumijevanje prilikom pregovora, prepoznali su rad našeg kluba, kazao je prije samog čina potpisivanja ugovora sportski direktor HKK Zrinjski Vedran Odak. Direktor kluba Dalibor Miloš istaknuo je kako HKK Zrinjski svake godine potpisuje ugovor s igračima iz svoga omladinskoga pogona za koje se smatra da imaju talenta i zaslužuju kroz intenzivniji rad dobiti priliku, prvo u mlađim vrstama, a potom i u seniorskoj. - Svi vrlo dobro znate u kakvim uvjetima radimo što se tiče dvorane, to je uvijek muka, borba... Uglavnom radimo u dvorani u Đačkom domu, a manjim dijelom u dvorani Bijeli brijeg. Svako ovo dijete mora dati nešto više od sebe kako bi uopće imalo priliku postati košarkaš. A na nama je dati što više, što se tiče uvjeta, kako bi oni to mogli ostvariti, kazao je medijima Dalibor Miloš, predsjednik HKK Zrinjski. Potom se pristupilo potpisivanju ugovora, a s mladim nadama bh. košarke potpis na ugovor stavili su i njihovi roditelji.

Rad s mlađim kategorijama

Iz ovoga mostarskog košarkaškog kluba ističu kako je njihov cilj nastaviti raditi i posvetiti pozornost radu s mlađim kategorijama i školovanju domaćeg trenerskog i sudačkog kadra jer “želimo da se u Mostaru u budućnosti stvori jaka košarkaška sredina i jednog dana prvoligaš isključivo s dečkima poniklim iz našeg kluba. Prvotni cilj kluba se i ostvario te se u prvenstvima i kup-natjecanjima natječu juniori, kadeti i ml. kadeti. U konkurenciji s mlađim dobima prvoligaških klubova HZ HB naši igrači već postižu zapažene rezultate”, ističu iz HKK Zrinjski. U klubu aktivno trenira 200 igrača u dobi od 7 do 21 godine, s kojima rade sedmorica trenera u dobnim kategorijama, od škole košarke, predkadeta, kadeta, do juniora i seniora. HKK Zrinjski osigurao je stručno vodstvo koje aktivno radi s njima, educira ih, podučava sportskom ponašanju te nazoči turnirima, državnim i gradskim natjecanjima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije