nogomet

Derbiji 4. kola igraju se u Visokom i Orašju

27.08.2016.
u 08:00

Uoči 4. kola Prve lige FBiH, recimo da je u zaostaloj utakmici 2. kola Orašje kod kuće svladalo Bratstvo iz Gračanice 3:1 (Prgić, Vidović i Zukić za Orašje, Kuduzović za Bratstvo).

Pomak prema vrhu

Orašani su se primaknuli vrhu, dok su Gračaničani ostali u sredini ljestvice. Evo poretka: Bosna i Rudar 9, Orašje i Zvijezda 7, Goražde i Gošk 6, Travnik 4, Bosna Sema i Budućnost 3, Jedinstvo i Velež 2, Radnički, Čapljina i Novi Travnik 1, te Sloga SH 0 bodova. Gledajući ljestvicu, kao derbi kola “strši” susret Bosne i Zvijezde na visočkim Lukama. Bosna je u dvostrukoj prigodi – pobjedom “otkačiti” suparnika za naslov, Zvijezdu, te se još izdvojiti sama na vrhu. Rudar ima “nemoguće” gostovanje kod Orašana, koji su favoriti pred svojim navijačima. Novak Sloga SH s puno je ambicija ušao u prvenstvo, ali je nakon tri kola na dnu, bez bodova. Ne svlada li Budućnost, piše mu se “crno”.

I Čapljina je slabo počela sezonu, pa je nakon tri kola u skupini klubova koji imaju bod. Danas će Čapljinci na Bjelavama ugostiti Travnik, kojemu je poraz kući protiv Goražda nametnuo imperativ – ne smije opet izgubiti! O “gladi” Čapljinaca za pobjedom nećemo ni pričati. Derbi dna u Vrapčićima igraju Velež i Radnički, koji zajedno u posjedu imaju samo tri boda (Velež dva, Radnički jedan). A nekome bi se opet moglo smrknuti pred očima, samo kome?

Bratstvo na Piroti

Novi Travnik oteo je bod u Bihaću, sad ga mora “oplemeniti” pobjedom protiv Bratstva. A Bratstvo stiže na Pirotu, željno rehabilitacije nakon poraza u Orašju... pobjedom u Travniku “osokoljeno” Goražde tražit će novi uspjeh. Ugostit će Jedinstvo, kojemu je opet cilj “izvući” barem bod... Nakon što je već na prvom gostovanju (Goražde) doživio 0:3 katastrofu, Gošk gostuje kod Bosne Seme u Sarajevu s mislima: ako ne “ulovimo” bodove u gostima kod novaka, gdje ćemo onda...?•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije