prva liga fbih

Derbi Prve lige se igra u Banovićima - drugi ugošćuje prvog na ljestvici

met-zri01_nnn_bih_02092015
05.09.2015.
u 06:30

zanimljiv susret Derbi susjeda Goška i Sloge na Podavali

"Vrag - ždrijeb" u 5. je kolu u Banovićima "namjestio" derbi drugoplasirane, još neporažene Budućnosti protiv vodećeg Orašja. Budućnost je i prije početka prvenstva isticana kao favorit za naslov, Orašje baš i ne. No, Neretljakovi Labudovi u prva su četiri kola pokazali snagu, te osvojili 12 maksimalnih bodova. I Budućnost se iskazala, pa je samo u gostima kod Sloge na Babovcu ostala bez punog uspjeha. Što će danas biti, vidjet ćemo, ali ni jedan rezultat neće biti iznenađenje. Gošk i Sloga također su uoči sezone figurirali kao favoriti za vrh. Ali, nije ih baš krenulo, pa su (već) i na Podavali i na Babovcu mijenjali trenera.

Bolji dani za Čapljinu

Današnji derbi "juga" u Gabeli u oba se tabora tretira kao "sudbonosni", što znači da bi nakon utakmice u redovima gubitnika opet moglo biti "tektonskih poremećaja". Nakon lošeg starta, nad čapljinskim Bjelavama zasjalo je sunce. Dvije uzastopne pobjede protiv Rudara i Jedinstva uzdigli su Čapljince, a uzdići će je još više ako danas na pleća polože Podgrmeč. I na jajačkom Mračaju igrat će se derbi kandidata za vrh, Metalleghea i (još) neporaženoga Radničkog. Metalleghe je prije 2 – 3 dana tamo svladao Zrinjski i pokazao snagu, ali to je ipak bio prijateljski ogled. Treća Bosna putuje na noge Zvijezdi u Gradačac. Domaćinu je pobjeda imperativ, jer dosadašnji učinak nije baš impresivan za momčad koja je proglašena glavnim kandidatom za naslov.

Branitelj bez pobjede

Branitelj je jesen počeo katastrofalno, pa nakon četiri kola još nema pobjedu. Teško je može očekivati i danas, jer putuje u goste Bratstvu, koje se također mora "vaditi" nakon dva poraza. Goražde će ugostiti posljednje Jedinstvo, momčad koja još nije osvojila ni bod. Teško će ga Bišćani osvojiti i u Goraždu. Susjedi s ljestvice Novi Travnik i Rudar sudarit će se u Novom Travniku. Domaćin ima malu prednost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije