Pecara

Derbi je bio iznad premijerligaške razine

27.09.2016.
u 07:00

Na Pecari se odigrao derbi pun naboja, ali i lijepih poteza, pogodaka, kartona, te loših odluka za koje je teško reći da su slučajne. Mediji javljaju da su negdje na cesti prema Posušju glavni sudac Valjić i pomoćnici napadnuti i da su bili u “smrtnoj opasnosti”, ali da nitko nije ozlijeđen. No, okrenimo se travnjaku:

- Bila je ovo neizvjesna utakmica koju smo počeli kako se samo može poželjeti - pogotkom u 2. minuti. Ali, kako smo lako poveli, tako smo lako dopustili Sarajevu izjednačiti i doći u vodstvo. Sarajevo je u tom razdoblju igre kvalitetnije stajalo. Ali, u poluvremenu smo vjerovali da se možemo vratiti, pa u drugi dio igre ušli odlučni vratiti se s igračem više. Uspjeli smo zatim imati igru i tri velike prigode za pobjedu. Moji dečki zaslužuju čestitke za igru i zalaganje, a Sarajevu čestitam na bodu. Moramo dignuti glavu i pokušati izaći iz ove situacije, rekao je domaći trener Branko Karačić:

- Derbi je opravdao očekivanja. Vidjeli smo četiri gola, dobru i borbenu utakmicu. Široki je poveo 1:0 iz naše nesmotrenosti, ali smo se znali vratiti. Nakon 1:1 presjekao nas je crveni karton, ali smo ipak zabili drugi gol. Drugo je poluvrijeme Široki imao apsolutnu premoć, stvarao prigode i izjednačio. Da je zabio još pogodak i pobijedio, bilo bi realno. Ali nije, pa moramo biti zadovoljni, osobito ako se zna da smo 62 minute imali igrača manje. Čestitam na hrabroj i požrtvovanoj igri svojim igračima, izjavio je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Na tribinama je bilo oko 3000 gledatelja. Kavez sa Škiparima bio je dobro “načičkan”, a navijanje je bilo bučno i korektno. Oni su ovom prigodom proslavili 20 godina utemeljenja skupine. Na istoku se našlo oko 150 pripadnika Hordi zla, koji su stalo izvikivali pogrde i psovke, vrijeđali “Lišticu i Lištičane” te skandirali ime Vedrana Puljića. Domaći ih je tabor ignorirao i nije odgovorio na provokacije. O igri recimo da je bila rijetko kvalitetna i korektna, ali sudac Ognjen Valjić nije se baš iskazao. Čudnim odlukama izazivao je bijes igrača i publike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije