mostar

Deložirana umirovljenica Kata Šarić zajedno sa svojih dvoje djece

deložacija
Foto: Stojan Lasić
1/12
15.06.2016.
u 12:30

Po nalogu Općinskoga suda Mostar, u srijedu je iz svoga stana u Vukovarskoj ulici u Mostaru deložirana umirovljenica Kata Šarić, zajedno sa svojih dvoje djece.

Unatoč tome što se ispred njezinog stana okupilo stotinjak građana kako bi joj iskazali podršku i usprotivili se takvoj odluci suda, umirovljena Kata deložirana je iz svoga stana.

U kratkoj izjavi za medije nakon izlaska iz stana ona je samo kratko prokomentirala da ide 'pod vedro nebo' pa što bude te zahvalila i onima što su je podržavali, a i 'onima zbog kojih je izgubila stan', odnosno završila na ulici.  

„Pokušavali smo se dogovoriti s drugom stranom, ali nismo uspjeli ništa. Što će sada biti ne znam“, kazala je mostarska umirovljenica, dodavši kako su joj samo rekli da izađe iz stana, a da je nitko nije pitao gdje će se smjestiti?

 Iz udruge Minores se još uvijek nadaju kako Kata neće izgubiti stan. Inače, ta je udruga već u nekoliko navrata pokušavala dogovoriti otkup stana s novim kupcem kako bi obitelj Šarić mogla ostati u stanu, no pregovori su svaki put propadali zbog nejasnih i nerealnih uvjeta, koje je kupac postavljao pred njih, a s kojima oni nisu imali nikakve veze.

 Iz Minoresa su opet apelirali na kupca stana da prihvati njihovu ponudu i uzme novac (25 000 KM + sve ostale troškove koje je imala) za stan. Budući da je novac već prikupljen, iz Udruge su spremni otkupiti stan te platiti i sve ostale dodatne troškove kako bi Kata zadržala svoj stan.

 Danijel Rezo iz Udruge Minores kazao je u izjavi za medije kako će Katine stvari u stanu moći ostati 15 dana te da će Udruga dati sve od sebe da u tom roku, ako ne i prije, uspije obitelj Šarić vratiti u njezin stan.

 Ponovio je kako je novac za stan osiguran. „Mi imamo novac i ne nudimo ga od jučer..., a sada ako druga strana želi sačuvati obraz evo joj prilike“, ustvrdio je Rezo.  

 Inače, kako uvijek postoje dobri ljudi, pokazao je poznanik obitelji, koji im je, da ipak ne bi završili na ulici, ponudio smještaj u svome stanu "za prvu ruku".

Podsjećamo, Kata Šarić je izgubila stan, jer je njezin pokojni suprug Bariša bio u sudskom sporu s Mehmedom Mušićem iz Drežnice.

 Oni su se sporili jer je Mušić preko Šarićeve parcele udario asfaltni put zbog čega ga je ovaj tužio. Bariša je umro, Mušiću je sudskom odlukom naloženo da ukloni put s tim da je na ime sudskih troškova Bariša trebao platiti iznos od 4,5 tisuće maraka. Troškovi su se popeli na iznos od preko 8 tisuća maraka. Kata Šarić tvrdi da je Sud iskoristio njezinu neukost i da nije valjano obavještavana o tijeku procesa prinudne naplate troškova suda. Stan joj je oduzet i prodan Vesni Milas, djelatnici suda kako bi se namirili troškovi suđenja.

 Građani Mostara su i danas, no bezuspješno, pokušali spriječili deložaciju Kate Šarić i njezinih dvoje nezaposlene djece koji žive od 286 maraka Katine mirovine. Situacija je danas postala posebno mučna kada je iz stana izašla Vesne Milas, koja je kupila stan, a koju su građani vrijeđali i nazivali svakakvim pogrdnim imenima, govoreći: "kučko", "gdje će ti duša?"...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije