sastanak

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na radionici WTO-a u Beču

asd
23.02.2017.
u 11:45

Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mensura Beganović, Predrag Kožul i Borislav Bojić, koji u Beču sudjeluju u radu Regionalne radionice Svjetske trgovinske organizacije (WTO) za članove parlamenata zemalja centralne i istočne Europe, centralne Azije i Kavkaza, susreli su se, na marginama tog skupa, sa članovima delegacije Skupštine Crne Gore Mihajlom Andušićem i Milošem Nikolićem.

Tijekom sastanka članovi delegacije PSBiH informirali su crnogorsku delegaciju o toku pregovora BiH o prijemu u punopravno članstvo WTO.

Posebno su istaknuti problemi u bilateralnim pregovorima s pojedinim zemljama, poput Ukrajine, koje su istakle široke zahtjeve i nisu pokazale fleksibilnost tijekom pregovora.

Članovi delegacije Crne Gore, države koja je punopravna članica WTO postala 2012. godine, prenijeli su iskustva te zemlje tijekom pregovora, kao i prednosti ulaska u punopravno članstvo WTO. S tim u vezi, naglasili su da je punopravno članstvo u WTO donijelo povećanje inostranih investicija u privredu Crne Gore.

Zastupnici u Skupštini Crne Gore izrazili su uvjerenje da će Bosna i Hercegovina u najskorije vrijeme uspješno okončati pregovore i ispuniti uslove za punopravno članstvo u WTO, te ponudili našoj zemlji svaku vrstu pomoći i institucionalne podrške.

Tijekom Regionalne radionice u Beču, članovi delegacije PSBiH održali su i sastanak sa delegacijom Parlamenta Republike Tadžikistan, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?