posjeta

Delegacija Komisije za obranu i sigurnost BiH posjetila veleposlanstvo BiH u Austriji

posjeta
21.06.2016.
u 15:29

Predsjedatelj Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i njegova zamjenica Borjana Krišto posjetili su danas, u okviru sudjelovanja na Četvrtom parlamentarnom obavještajno - sigurnosnom forumu u Beču, Veleposlanstvo BiH u Republici Austriji.

Tijekom sastanka s veleposlanikom Tomislavom Lekom i savjetnikom u Ambasadi Nikolom Đukićem, Podžić i Krišto upoznati su sa stanjem bilateralnih odnosa između naše zemlje i Republike Austrije, kao i o mogućnostima unapređenja suradnje na planu ekonomije, obrazovanja, kulture i drugih sadržaja.

Sastanku su prisustvovali i ministar savjetnik u Misiji BiH pri OSCE-u, Kancelariji UN-a i drugim međunarodnim organizacijama u Beču Mirjana Zubonja i vojni ataše BiH brigadir Slobodan Tanasilović.

Oni su prezentirali pregled aktivnosti BiH u odnosima s OESS-om i UN-om, tijekove ispunjavanja vojno-političkih obaveza prema tim međunarodnim organizacijama, kao i mogućnosti koje se pružaju u procesu suradnje sa zemljama članicama OESS-a, posebno tijekom ovogodišnjeg predsjedavanja Savezne Republike Njemačke, te naredne godine, kada će predsjedavanje ovom organizacijom preuzeti Republika Austrija, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?