Svladao Marchenka

Damir Džumhur izborio četvrtfinale ATP turnira u Istanbulu

Damir Dzumhur
28.04.2016.
u 14:42

Džumhur je ovom pobjedom stavio pečat na još jednu veliku igru protiv bolje plasiranog tenisača

Damir Džumhur izborio je četvrtfinale teniskog ATP turnira u Istambulu nakon što je u osmini finala svladao bolje rangiranog (68) Ukrajinca Marchenka sa 2:1 u setovima (6:3; 5:7; 6:3).

Džumhur je s 3:0 otvorio prvi set, koji je okončan za 22 minute. Marchenko se uspio malo vratiti, ali samo kratko, budući da je najbolji bh. tenisač slavio sa 6:3, u poprilično uvjerljivoj igri, javlja N1. 

Oba tenisača su drugi set igrali sustavom bod za bod. 

Marchenko je pružio dosta bolju igru nego u prvom setu, što je na koncu rezultiralo pobjedom od 7:5, odnosno izjednačenjem na 1:1 u setovima. 

Furiozno je Džumhur otvorio treći - odlučujući set kada je poveo s 3:0, te je od tada bilo samo pitanje s kojim će rezultatom završiti susret i plasirati se u četvrtinu finala turnira u Istanbulu.

Džumhur je posljednji dio dobio sa 6:3, i tako nakon Gabashvilija izbacio još jednog tenisača s područja Istočne Europe. 

On je ovom pobjedom stavio pečat na još jednu veliku igru protiv bolje plasiranog tenisača, kojom je potvrdio sjajnu formu u kojoj igra ove sezone. 

Damir Džumhur će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Tomića i Schwartzmana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije