Široki Brijeg

Crveni križ Široki Brijeg obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Crveni križ Široki Brijeg
01.12.2016.
u 18:02

Crveni križ Široki Brijeg u četvrtak je obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Volonteri ove organizacije su u školama na području Širokog Brijega učiteljima, nastavnicima, profesorima i djelatnicima Doma zdravlja Široki Brijeg uručili crvene vrpce koje su sami izradili.

Kako je priopćeno iz Crvenog križa Širokog Brijega, crvena boja simbolizira ljubav, a isticanjem crvene vrpce daje se potpora oboljelima od AIDS-a te se njome simbolički želi podići svijest ljudi diljem svijeta.

Crveni križ Širokog Brijega također je u četvrtak obilježio i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, te Međunarodni dan volontera, koji se obilježava 5. prosinca. U Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg volonteri Crvenog križa posjetili su učenike specijalnog odjeljenja te su im uručili simboličke poklone.

''To je dan i prigoda kada se podsjetimo na važnost uklanjanja barijera za ravnopravan i dostojanstven život osoba s invaliditetom, ne samo onih arhitektonskih već i predrasudama i stereotipima koji su rezultat naših stavova prema osobama s invaliditetom'', ističu iz širokobriješkog Crvenog križa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?