U derbiju 9. kola Premijer lige BiH između gradskih rivala Zrinjski bolji od Veleža

Crnov i Nikolić za pobjedu u derbiju

zrinjski
Foto: Stojan Lasić
27.09.2014.
u 19:26

Utakmica je u prvom dijelu obilovala sitnim prekršajima, što i nije toliko neuobičajeno kada je u pitanju gradski derbi

Zrinjski je pod Bijelim brijegom svladao gradskog rivala Velež rezultatom 2:0. Prilikom ulaska na teren domaći navijači bili su oduševljeni izlaskom svoje momčadi. Njihovi ljubimci izašli su u novoj garnituri dresova crne boje, s crvenom lentom. Utakmica je u prvom dijelu obilovala mnoštvom sitnih prekršaja, što i nije toliko neuobičajeno kada je u pitanju gradski derbi. Sudac Petrović veliki broj tih prekršaja, na obje strane, kao da je svirao za svaki slučaj. Prva prava prigoda odigrala se u petoj minuti, nakon ubačaja iz kornera najbolje postavljen pred golom Veleža bio je Šćepanović koji je glavom šutirao pored gola. Nakon toga jedan dio poluvremena nije se događalo ništa ozbiljno, tek je u 15. minuti Zrinjski Veležu pokušao “prodati” jednu simpatičnu kombinaciju iz prekida.

Vodstvo Zrinjskog

Sredinom prvog dijela zaiskrilo je na terenu. U seriji žestokih duela najdeblji kraj izvukao je Muminović koji je dobio žuti karton, a na nešto povišeniji adrenalin bakljadom su reagirali i Ultrasi koji su napravili dvominutni prekid. U 32. minuti dogodila se prva prava prilika. Jednu je loptu na sredini terena oduzeo Muminović, povukao i odlično šutirao u okvir gola. Ipak vratar Dragojević na golu Veleža istaknuo se dobrom intervencijom. Zrinjski je ubrzo nakon toga i poveo. U 33. minuti sudac Petrović je nakon dugog oklijevanja, tek na asistenciju pomoćnika iza gola, dosudio jedanaesterac za Zrinjski. Prethodno je jedan igrač Veleža, navodno štiteći glavu, u kaznenom prostoru igrao rukom. Siguran izvođač s bijele točke bio je Ivan Crnov koji je rutinski plasirao loptu u mrežu.

Pred kraj prvoga dijela do novog pogotka za Zrinjski mogao je doći Šćepanović. Njemu se prilika iznenada ukazala, ali iz dobre situacije lijevom nogom iz blizine nije uspio gurnuti loptu u mrežu, te se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Zrinjskog. Samo 5 minuta nastavka bilo je dovoljno plemićima za novo vodstvo. Crnov je u sjajnu priliku gurnuo Nikolića koji iz dobre pozicije rutinski pogađa za 2:0. Samo minutu kasnije gosti su mogli smanjiti preko Pejića koji je zakasnio na odličan centaršut iz slobodnog udarca. Iako se činilo da će do kraja utakmica biti jako otvorena tako nešto se nije dogodilo.

Omamljeni gosti

Velež je nakon drugog pogotka bio “omamljen”, a Zrinjski je znalački čuvao loptu i diktirao tempo igre. Tek je pred kraj susreta prigodu imao Velibor Đurić, ali je njegov šut obranjen. Zadnji sučev zvižduk gledatelji su dočekali na nogama, zadovoljni možda i najuvjerljivijom pobjedom protiv gradskog rivala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije