posjeta

Crnadak i Pammer razgovarali sa predstavnicima Europskog pokreta

affs
28.11.2016.
u 16:00

 Tijekom susreta s veleposlanikom Republike Austrije u BiH Martinom Pammerom, Predrag Praštalo je istakao da je Austrija jedan od najvažnijih europskih prijatelja, poslovnih partnera i lobista za što skorije priključenje Bosne i Hercegovine u EU.

Dalje je dodao da su od humanitarne pomoći, koja dugoročno društvo i ljude čini neproduktivnim i ovisnim od donacija, mnogo značajnije strane investicije i ulaganje u ljudske potencijale i kapacitete poslovnog sektora, a upravo Austrija, Slovenija, Italija i neke druge prijateljske države prednjače na tom polju.

Veleposlanik Pammer je istakao značaj daljeg razvijanja prijateljskih odnosa naših država, te pružio punu podršku radu i angažmanu Europskog pokreta, koji svakako zaslužuje konkretniju podršku svih nivoa društva, tim više jer BiH je konačno vraćena na „europski put“, gdje je angažman nevladinih organizacija više nego značajan, a Europski pokret svako prednjači u promociji europskih vrijednosti u BiH.

Pammer je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da bude visoki gost u realizaciji projekta „Dani i mjeseci Europe u BiH 2017.godine“, koji će biti realiziran na području RS nizom kulturno-zabavno-promotivnih aktivnosti.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je krajem prošlog tjedna predstavnike Europskog pokreta.

Tom prilikom s ministrom Crnadkom predstavnici Europskog pokreta su razgovarali o procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine i aktivnostima EP-a.

Sugovornici su naglasili značaj reformi koje Bosna i Hercegovina provodi u cilju ispunjavanja obaveza za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU i razgovarali su o poteškoćama s kojima se BiH suočava u reformskom procesu.

Praštalo je najavio niz aktivnosti Europskog pokreta u idućem razdoblju, među kojima je istakao održavanje Foruma za poboljšanje poslovne klime na kome je planirano i prisustvo ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz EP-a.

Ključne riječi
EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?