posjeta

Crnadak boravi u službenoj posjeti Republici Azerbajdžan

posjeta
01.12.2016.
u 11:28

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak tijekom prvog dana službene posjete Azerbajdžanu sastao se s predsjednikom Republike Azerbajdžan Ilhamom Alijevim, ministrom vanjskih poslova Elmarom Mammađarovim i premijerom Arturom Rasizadeom.

Crnadak je zahvalio na pomoći koju je Republika Azerbajdžan kroz humanitarne projekte realizirala u BiH, a posebno one koje je realizirala putem Fondacije “Hejdar Alijev”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.    

Ukazao je na potrebu za unapređenjem privredne suradnje i povećanje nivoa vanjskotrgovinske razmjene te je izrazio nadu da će uskoro biti realizirana planirana posjeta predsjednika Azerbajdžana Bosni i Hercegovini.

Na sastanku s ministrom Mammađarovim predloženo je da bude češća razmjena posjeta visokih delegacija BiH i Azerbajdžana.

Bilateralni odnosi dvije zemlje ocijenjeni su dobrim i prijateljskim bez otvorenih pitanja, a potcrtano je da bi ekonomska suradnja mogla biti na daleko većem nivou uz otvaranje mogućnosti za uspostavljanje novih privrednih veza.

Interes BiH je, naglasio je Crnadak, unapređenje ekonomske i trgovinske suradnje s Azerbajdžanom, koja je već prisutna i u regiji zapadnog Balkana.

Pozdravio je azerbajdžanske investicije u sklopu "Projekta povjerenja“ odnosno izgradnju fabrike za preradu voća i povrća u Doboju, kao i azerbajdžanske investicije u tvornicu pomfrita "Srebreničanka“ u Srebrenici i naveo sektore koji bi posebno mogli biti interesantni za investitore iz Republike Azerbajdžan: infrastruktura, energetika, turizam, proizvodnja hrane i drvoprerađivačka industrija.

Nakon sastanka Crnadak je položio vijence na spomenik bivšem predsjedniku Hejdar Alijevu i spomeniku poginulim braniteljima za nezavisnost.

Drugog dana posjete planirano je da se sastane sa predsjednikom Parlamenta Azerbajdžana Ogtay Asadovim.                                                                           

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?