Presuda

Zbog udarca šakom i prijetnje čuvarima, 7 mjeseci uvjetno

sgdgsdg
20.11.2015.
u 06:15

Zijad Turković, optuženi za fizički napad na zavodskog policajca Nemanju Bijelicu i upućivanje prijetnji upravniku Pritvorske jedinice Suda BiH Draganu Granzovu, osuđen je jučer u Sudu BiH na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od sedam mjeseci koja se neće izvršiti ako dvije godine nakon pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, potvrdio je odvjetnik Fahrija Karkin, Podsjetimo, Turković je prošlog tjedna priznao krivnju za fizički napad i upućivanje prijetnji, a okrivljen je jer je lanjskog 10. lipnja ogrnut zastavom s ljiljanima pokušao ući u prostoriju koju koriste ostali pritvorenici te tako gledati utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu koje se održavalo u Brazilu, ali je spriječen. Tada je izudarao zatvorskog čuvara te mu nanio lakše tjelesne ozljede, nakon čega je svladan i odveden u ćeliju gdje je opet pokušao napasti čuvara te su ga zbog toga morali vezati.

Drugi slučaj

Optužnicom mu se na teret stavljalo i da je 20. ožujka ove godine, prilikom primanja posjeta, kada nije dopušteno da mu bude uneseno 8 bočica s napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi te uputio prijetnje zavodskom službeniku, kao i upravitelju Pritvorske jedinice. - Šest mjeseci Turković je uvjetno dobio zbog fizičkog napada na zavodskog policajca Nemanju Bjelicu, a tri mjeseca zbog prijetnji istom policajcu i upravitelju Pritvorske jedinice Draganu Granzovu te mu je na kraju izrečena jedinstvena kazna od sedam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine - izrekla je sutkinja Amela Huskić nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje koji su Turković i njegov odvjetnik sklopili s Tužiteljstvom BiH. Turković je dužan nadoknaditi troškove sudskog postupka, dok se oštećeni s imovinsko-pravnim zahtjevom upućuju na parnicu.

Vezati za karambolku

- Zavodski policajac Bjelica ga je pokušao spriječiti da sa zastavom uđe u dvoranu, s obzirom na različitu nacionalnu pripadnost pritvorenika zbog čega bi njegov takav potez mogao dovesti do tenzija među pritvorenicima, te ga je upozorio da zastavu ne može unijeti. Nakon upozorenja, Turković mu je rekao: “Ja ću je unijeti, a ti mi zabrani”. U trenutku kada ga je stražar ispruženom rukom pokušao spriječiti ulazak, Turković ga je šakom udario u glavu i nanio mu lakše tjelesne ozljede. Oštećeni i ostali stražari su potom svladali optuženog i odveli ga u ćeliju, ali je pri tome ponovno pokušao udariti Bjelicu, te je na kraju vezan lisicama - navodilo se u optužnici. U drugom slučaju, Turković je 20. ožujka, prilikom primanja posjeta, na nacionalnoj osnovi vrijeđao istog zavodskog policajca, psovao mu i prijetio. Do sukoba je došlo jer zatvorski čuvar nije dopustio da Turkoviću njegova sestra preda osam bočica soka koje mu je donijela u pritvor. Pored zavodskog čuvara, Turković je tom prilikom prijetio i upravitelju Pritvorske jedinice Draganu Granzovu, govoreći kako će ga “vezati za karambolku”. Inače, Turković već u zeničkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog četiri ubojstava, prodaje droge te pljačke 2,5 milijuna KM iz Cargo centra Zračne luke Sarajevo. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije