likvidacija Harrisa Osterdahla

Uhićena jedna osoba zbog ubojstva Šveđanina u Sarajevu, za drugom se traga

pucnjava u Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
01.11.2023.
u 08:18

Pronađen je i automobil za koji se sumnja da su napadači koristili pri bijegu s mjesta zločina

Jedna osoba osumnjičena za likvidaciju Harrisa Osterdahla u sarajevskom naselju Stup je uhićena. Radi se o državljaninu Švedske koji je uhićen na Sokocu. Za drugim napadačem se još uvijek traga, piše Klix.ba.

Kako doznaju, pronađen je i automobil za koji se sumnja da su napadači koristili pri bijegu s mjesta zločina.
Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da se radi o plaćenim ubojicama koje su namjenski došle u Sarajevo likvidirati Osterdahla.

Harris Osterdahl je, podsjećamo, ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup.

Drugi muškarac koji je bio s Osterdahlom je zadobio lakše tjelesne ozljede i njemu je ukazana medicinska pomoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Harris Osterdahl (30) je poznat po brojnim kaznenim djelima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže.

Prije pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organiziranja narko lanca, ali u policijskim dosjeima se navodi kako je kažnjavan i zbog nedozvoljene uporabe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje...

Ministarstvo vanjskih poslova Švedske je priopćilo da su iz medija primili k znanju informacije o ubojstvu njihovog državljanina u BiH, ali se "stvari koje se tiču ​​smrti u inozemstvu rješavaju vrlo pažljivo i rad se odvija po rutini koja, između ostalog, zahtijeva da lokalne vlasti moraju potvrditi smrt."

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije