TRAGEDIJA

U bazenu za odrasle utopio se dječak (11) dok je slavio rođendan

bazen
11.08.2012.
u 10:51

Susjed ostavio dječake na bazenu i rekao da će ubrzo doći po njih

Maloljetni Esmir G. (11) iz Zenice, učenik četvrtog razreda osnovne škole, utopio se u bazenu Vodenog parka “Ribica” u Vitezu, kada je s dvojicom vršnjaka došao na kupanje i proslavu rođendana jednog od njih. Nesretni mališan se utopio u bazenu za odrasle dubokom 2,2 metra, a očevici pričaju da u prvi mah nitko nije shvatio o čemu je riječ. Lejla Dajić, glasnogovonica Vodenog parka “Ribica”, kaže da je nekoliko minuta proveo pod vodom, a da to nitko nije uočio. - U bazenu je bilo stotinjak kupača i u toj gužvi nitko nije shvatio da se utapa. Nije bilo klasičnih znakova utapanja, nego je dječak ostao pod vodom i svi su mislili da roni. Neki su shvatili da to traje predugo pa su reagirali. Dječaka su izvukli iz bazena i počeli oživljavati, navodi Dajić, ističući da je dječaku u pomoć priteklo nekoliko kupača, među kojima i jedan njemački državljanin, inače medicinski radnik, kao i osoblje ovog parka. Iako u nesvjesnom stanju, dječak je za reanimacije davao znakove života. ali je, na žalost, dva sata kasnije preminuo u Županijskoj bolnici “Fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Samo trenutak nade

- Četvorica su ga oživljavala. Naš radnik mu je davao umjetno disanje i to je dalo rezultate. Nekoliko puta dječak je iz sebe izbacio vodu i hranu, koju je doslovno povratio u usta radniku. Spasitelji su ga za trenutak uspjeli osvijestiti, ali je on ponovno pao u komu. Poslije desetak minuta stigla su i kola Hitne pomoći, ispričala je Dajić, koja je svjedočila čitavom događaju. Ona kaže da je i sama otišla u bolnicu u Novoj Bili, gdje je dočekala dječakove roditelje. - Iako smo poduzeli sve potrebne mjere kako bismo pokušali spasiti mladi život, na žalost, dječak je preminuo u bolnici oko 18.45 sati. Liječnici su nas obavijestili da više ne reagira i da je preminuo. To je velika tragedija... Uprava i svi zaposleni u Vodenom parku upućuju iskrenu sućut obitelji preminulog 11-godišnjaka, iskreno će glasnogovornica Lejla Dajić. Neslužbeno se moglo čuti da je dječak na bazen došao bez roditelja i bio je u društvu s dva vršnjaka, od kojih je jedan slavio rođendan.

Ogorčeni Vitežani

- Dječaka je na bazen doveo jedan susjed, čiji je sin slavio rođendan. On ih je dovezao u Vodeni park, uveo ih unutra i onda ih je ostavio da se kupaju i druže bez ikakvog nadzora. Rekao im je da će kasnije doći po njih kada se iskupaju. Nitko zapravo ne zna kako je dječak završio pod vodom, ali se sumnja da je u bazen za odrasle skočio sa skakaonice. Njegovi prijatelji su ispričali da su svi zajedno skakali u bazen i odjednom su uočili da im nema prijatelja. Tek poslije nekoliko minuta vidjeli su ga da leži na podu i da se oko njega okupilo mnoštvo ljudi, ispričali su radnici Vodenog parka. Također, kako se moglo čuti, Vitežani su nakon ove tragedije u Vodenom parku “Ribica” ogorčeni na reakciju liječnika Hitne pomoći, jer, kako tvrde, u prvi mah uopće nisu htjeli reagirati, navodno misleći da je u pitanju lažna prijava. Nekolicina kupača koji su pozvali Hitnu požalili su se da im je medicinska sestra, koja se javila na dežurni telefon priopćila da ekipa neće krenuti na teren sve dok ih o tome ne informira policija. To je pravdala tvrdnjom da oni svakog dana imaju na desetine lažnih prijava. - Policijska ophodnja je na bazen došla nekoliko minuta prije Hitne pomoći i te liječnike bi trebalo kazniti zbog njihovog nemara, oštro će Vitežani koji su se zatekli na bazenu. Njihove izjave nismo mogli provjeriti jer u Domu zdravlja Vitez nitko nije bio raspoložen za razgovor o ovoj neugodnoj temi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije