DILERI

U akciji ‘Hit’ uhićen i folk-pjevač Borislav Nišić

culum
VL FOTO
06.11.2010.
u 11:22

U akciji “Hit” uhićeno je 12 osumnjičenih, među kojima je i folk-pjevač Borislav Nišić (28) iz Jajca

U akciji kodnog naziva ‘Hit’ uhićeno je 12 osumnjičenih dilera, među kojima je i mladi folk-pjevač Borislav Boro Nišić (28) iz Jajca. On je zatečen u središtu Gradiške, gdje je privremeno nastanjen u stanu Anđele Perić, frontmenice orkestra i voditeljice na TV Vikom, s kojom je bio u vezi. Prilikom pretresa stana pronađeni su određeni dokazi koji Nišića povezuju s trgovinom narkotika, uglavnom heroina i skunka.

Na estradi se pojavio 2007. godine kada je za Renome izdao svoj prvi album. Široj javnosti postao je poznat tek 2009. godine nakon što je obradio veliki hit iz 80-ih godina Srđana Marjanovića “Bebo, ne plači”. Za tu pjesmu Nišić je ubrzo snimio spot, a zanimljivo je da taj prepjev na Vikom televiziji proglašen hitom 2009. godine. Inače, inspektori su jučer rano ujutro započeli pretres na više od 20 lokacija širom BiH, a najviše na banjolučkom području, gdje ih je uhićeno osmero. Ostali su uhvaćeni u Sarajevu, Tuzli, Bihaću i Brčkom. Pretresen je i stan u stambenoj zgradi koja se nalazi uz samu zgradu MUP-a RS-a, a u čijoj blizini i zgrada banjolučke prometne policije. Jedan od osumnjičenih je s lisicima na rukama sproveden na kriminalističku obradu, ali njegov identitet nitko nije želio potvrditi.

Susjedi kažu da je uhićeni stanovao u unajmljenom stanu koji se vodi na obitelj Đekanović. U čitavoj akciji je sudjelovao i MUP Hrvatske i USKOK, koji su također jučer tražili sumnjivce. Naime, među dobavljačima za banjolučko tržište bili su nedavno uhićeni Ostoja Kenjalo (51) iz Novoga Grada, Kristijan Venzais (36) iz Rijeke i Mladen Kranjčec (50) iz Zagreba. Kenjalo je uhićen 8. rujna, a policija je kod njega pronašla 215 grama heroina. Venzais je pao 20. rujna u iznajmljenom stanu u središtu grada. Policija je kod njega pronašla 460 grama heroina i oko 9000 eura, koji potječu od trgovine drogom. Mladen Kranjčec uhvaćen je 8. listopada dok je u automobilu prevozio 222 grama heroina. Kranjčecu su lisice na ruke stavili nakon što se zaustavio u kafiću jedne benzinske crpke popiti kavu. Kranjčec i Venzais ranije su osuđivani u Hrvatskoj zbog trgovine heroina, a nakon toga su dilerski posao pokušali prebaciti u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije