PRESUDA

Trojici ukupno 17 godina zbog krvave pljačke

Sud
22.09.2012.
u 10:36

Priznali krivnju Zoran Piljagić (36) i Aleksandar Babić (24), Siniša Vasiljević Mišolovka (33) iz Banje Luke

Županijski sud u Novom Travniku osudio je jučer Zorana Piljagića Pilju (36) i Aleksandra Babića Acu (24) na po šest godina, a Sinišu Vasiljevića Mišolovku (33) na pet godina zatvora zbog pljački u zlatarama “Gabi” i “Gold” u Jajcu, tijekom kojih je, u razmjeni vatre s policijom, ubijen četvrti razbojnik Stojan Knežević Đole (28). Kako doznajemo u ovom sudu, optuženi su s tužiteljem sklopili sporazume o priznanju krivnje. - Sva trojica proglašeni su krivim za razbojničku krađu pa je sud Babiću i Piljagiću izrekao kazne od šest godina zatvora, a Vasiljeviću pet godina.

Poslije izricanja

Poslije izricanje presude, optuženima je ukinuta mjera pritvora i pušteni su na slobodu do upućivanja na izdržavanje kazne - ističu u ovom sudu. Trojki se na teret stavljalo da su 3. svibnja ove godine u Ulici ZAVNOBiH-a u Jajcu opljačkali zlatarnice “Gabi” i “Gold”. Osim njih i ubijenog Kneževića, sumnja se da je u pljački sudjelovao i Zoranov brat Zlatko Piljagić (30), koji se nalazi u bijegu, tako da optužnica protiv njega još nije ni podignuta. Navodi se da su razbojnici oko 3.30 sata provalili u zlatarnice i iz njih iznijeli dva ogromna sefa koja su natovarili u dva karavan “passata” zelene i crvene boje. Međutim, za to vrijeme u jednoj zlatarnici se oglasio tihi alarm i policija je krenula u intervenciju. Pljačkaše su zatekli na djelu i kada su ih pozvali na predaju razbojnici su iz automatskih pušaka zapucali na ophodnju.

Uzvratili paljbu

Policija je uzvratila vatru i tom prilikom ubijen je Stojan Knežević koji je sjeo za upravljač zelenog “passata”. S njim u automobilu bio je i Zlatko Piljagić, koji je pobjegao prema rijeci Vrbas. Sumnjalo se da je i on ranjen, ali to nikad nije potvrđeno, jer je Piljagić od tada nedostupan. Trojka je crvenim “passatom” pobjegla iz grada, ali su ostali bez plijena, jer im je iz prtljažnika ispao metalni sef težak više stotina kilograma. Automobil je pronađen u Šipovu, oko 30 kilometara od Jajca, a samo 36 sati kasnije uhićeni su u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije