iz novog sada

Sefić će danas biti izručen BiH, u Sarajevu osvanuli plakati povodom izručenja

 Sanjin Sefić
09.01.2017.
u 08:56

"Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. siječanj", potvrđeno je nedavno iz županijskog suda u Sarajevu.

Sanjin Sefić, koji se više od dva mjeseca nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, trebao bi, kako je najavljeno, danas biti izručen nadležnim organima Bosne i Hercegovine.

"Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. siječanj", potvrđeno je nedavno iz županijskog suda u Sarajevu. 

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama MUP-a SŽ, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti prometa i javnog reda i mira. 

Kako javlja Klix.ba, na nekoliko lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine jutros su osvanuli plakati s porukama povodom izručenja Sanjina Sefića. Građani su podigli svoj glas te su poručili kako Sefića, nisu zaboravili.

Samo neke od poruka koje se mogu vidjeti na ulicama Sarajeva su: "Sefiću, nismo te zaboravili. Pravda je nedostižna, ali očekujemo najvišu kaznu. Nadležni, budite odgovorni", "Sad je vrijeme za korak tužiteljstva i suda. Pravda nije nadoknadiva, ali tražimo najvišu kaznu".

Građani također pozivaju sud na odgovornost i navode da zakonska kazna mora biti zadovoljena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?