mirovine preko veze

Rubala će ostati bez luksuznog stana te će platiti još 80.000 eura

'29.12.2011., Zagreb - Dr. Drago Rubala izlazi iz zatvora Remetinec nakon sto je polozio 150.000 eura jamcevine. Rubala je pritvoren pocetkom 10. mjeseca zbog optuzbi za mito i korupciju u namjestanju
'Slavko Midzor/PIXSELL'
30.05.2012.
u 08:00

Drago Rubala bio je svjestan činjenice da bi mogao ostati bez vrijedne imovine, čak i bez one koja glasi na njegove kćeri

Dr. Drago Rubala, široj javnosti poznat kao popularni radijski i televizijski voditelj, okrivljenik u aferi “sređivanja” lažnih invalidskih mirovina u zamjenu za izdašne novčane svote, neslužbeno doznajemo, dogovorio se s USKOK-om na koji će način državi nadoknaditi protupravno stečenu imovinsku korist. Zbog toga bi sutra u tužiteljstvu trebao potpisati izjavu da je suglasan s oduzimanjem imovine do visine protupravne koristi za koju ga tereti tužiteljstvo.

Dr. Rubala, neslužbeno doznajemo, pristao je da mu se oduzme stan u središtu Zagreba čija je vrijednost oko 200.000 eura. Usto, doznajemo, u gotovini će u državni proračun uplatiti oko 80.000 eura.

Optužnica u ovom predmetu, u kojem je oko 60 okrivljenika, trebala bi biti podignuta početkom lipnja, nakon čega treba biti potvrđena na optužnom vijeću zagrebačkog Županijskog suda.

Taj isti dan dr. Rubala, ali i ostali okrivljenici koji priznaju krivnju te se nagode s tužiteljstvom, može biti pravomoćno osuđen na dvije godine kazne zatvora, na što je već pristao te potpisao sporazum s USKOK-om. Dr. Rubala je, podsjetimo, uhićen zimus zajedno s još nekoliko liječnika, ali i pomagača iz Zavoda za mirovinsko osiguranje zbog “sređivanja” lažnih mirovina.

Uhićenje je za njega, neslužbeno doznajemo, bio pravi šok, a za prvog ispitivanja u USKOK-u iskoristio je zakonsku mogućnost da se brani šutnjom.

No s obzirom na to da je bio u popriličnom strahu zbog istrage kojom je bio obuhvaćen, ali i svjestan činjenice da bi mogao ostati bez vrijedne imovine, čak i bez one koja glasi na njegove kćeri jer je moguće prošireno oduzimanje imovine za koju se utvrdi da je stečena protuzakonito, odlučio je surađivati s tužiteljima te je na kraju i priznao krivnju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?