Bombaški napad u Banjoj Luci

Punac sumnjiči zeta za miniranje kuće!

15.12.2015.
u 07:19

Nepoznati bombaš bacio eksplozivnu napravu na kuću obitelji Štrbac

Nepoznati bombaš je pet minuta prije jučerašnje ponoći bacio eksplozivnu napravu u dvorište kontroverznog biznismena Vukana Štrpca (72) u banjolučkom naselju Lauš, a geleri su polomili staklo na kući te susjednom kafiću. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Kako se spominje, trenutak napada snimila je kamera videonadzora, na čijoj se snimci vidi ruka napadača dok baca 'kašikaru', a potom i silovit bljesak. Snažna detonacija je uznemirila stanovnike u Karađorđevoj ulici. Napadnuti Štrpci su bili u kući, ali u početku nisu ni slutili da se to baš njima dogodilo. Vukanov sin Duško ispričao je kako je oko ponoći čuo eksploziju te pomislio da je petarda.

Mislili da je petarda

- Tek kada je došla policija, shvatio sam što se zbilo. Srećom, nikome nije bilo ništa, kaže Duško Štrbac, dodajući da i on vjeruje da iza svega stoji njihov zet.

Naime, redom su u ovoj obitelji odmah gotovo sigurni bili da iza ovog napada stoji suprug Vukanove kćeri, Gostimir Lovrić zvani Prle.

- Protiv njega vodimo višemilijunski spor i on nam se sada sveti. Zbog ovog incidenta se naša obitelj ne osjeća sigurnom. Kako bi se mogli drukčije osjećati? Nije nam bezveze bačena bomba u dvorište, dodao je Vukan Štrbac, pojašnjavajući da protiv zeta vode sudski spor jer im je, kako navodi, "na prijevaru uzeo dionice od Kožare na Laušu, i to podmićujući pojedine suce i tužitelje". Prozvani zet Lovrić, s druge strane, negira da ima ikakve veze s ovim napadom, a svog punca optužuje da ga kleveta, zbog čega će ga i tužiti.

- Ja i njegova kći, odnosno moja žena, te sin gledali smo TV do pola dva noći. Vidio sam da je policija došla pred moju kuću, ali su se okrenuli pred ulazom te otišli. Nikad u životu nisam bacio petarde na tuđu kuću.

Spreman sam ići na poligraf jer nisam ništa skrivio. Nemam ništa s tim! Ja sam njemu pozajmio novac 2005., a to je sud naplatio preko dionica Kožare. Sve je sud odradio, ističe Lovrić, koji dodaje da je obitelj Štrbac prevarila puno ljudi.

Sve na sudu

Naime, više Banjolučana ranije je upravo obitelj Štrbac optuživalo da su ih prevarili prilikom kupnje stanova koje je radilo njihovo poduzeće na zemljištu bivše kožare, a radilo se o 42 stambeno-poslovna prostora. Ovi prostori su navodno trebali biti isporučeni poduzećima kao kompenzacija za izvršene radove i korišteni u otplatu kredita bankama.

Nakon međusobnih optužbi, naposlijetku je sve završilo na sudu. Još 2012. policija je podnijela prijavu protiv Vukana Štrpca i njegove kćeri Daliborke Perić (44) zbog sumnje da su utajili porez u iznosu većem od tri milijuna maraka. Tada su osumnjičeni da su preko tvrtki "Stanogradnja komerc" i Tvornice koža AD "Lauš" dvije godine ranije počinili poslovnu prijevaru, zloporabili službeni položaj, utajili porez i doprinose te proglasili lažni stečaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije