navigacija Crna kronika
BRANIMIR LUBURIĆ:

Prvo sam zanijemio, pa vidio kako mi se krv slijeva niz cijelo tijelo

Večernjak kod ozlijeđenog vatrogasca Branimira Luburića

Prvo sam zanijemio, pa vidio kako mi se krv slijeva niz cijelo tijelo

Foto: Frano Matić

- Bilo je strašno kada je odjeknula ta eksplozija. U prvi trenutak u glavi mi je bila totalna buka, ali sam ipak ostao na nogama i odmah vidio i osjetio kako mi se krv slijeva niz cijelo tijelo - govori nam teško povrijeđeni mladi čapljinski vatrogasac Branimir Luburić(21) u svom domu u čapljinskom naselju Modrič gdje se oporavlja od teških i brojnih ozljeda zadobivenih noć prije u intervenciji gašenja požara u naselju Zvirovići, uz cestu Čapljina - Međugorje.

Bomba na odlagalištu

Nije stradao od vatre već od eksplozije ručne bombe koju je neka nesavjesna osoba ostavila na divljoj deponiji otpada na ulazu u Zviroviće iz pravca Čapljine, uza samu cestu Čapljina - Međugorje. Kada su ugasili vatru na lokalitetu oko deponije a i na samoj deponiji četvorica pripadnika protupožarne vatrogasne postrojbe Čapljina krenuli su u završni pregled opožarenog područja kako bi se uvjerili da više nema opasnosti od izbijanja vatre. I kada su prolazili pokraj te deponije odjednom se začula snažna eksplozija u kojoj je najviše stradao mladi vatrogasac Branimir Luburić. Zadobio je više od deset ozljeda po cijelom tijelu, od potkoljenice, nadkoljenice, grudnog koša, ramena, butine, nadlaktice, šake i prstiju. - Srećom, samo mi je glava ostala čitava i na njoj nemam niti jednu ozljedu. Eksplodiralo je ispred mene na jedan metar i da sam možda bio koji korak iza vjerojatno bi me geleri pogodili i u glavu. E, tada pitaj Boga što bi bilo - govori nam unatoč ozljedama opet dobro raspoloženi mladi vatrogasac koji je postao žrtva nesavjesnih građana koji bombe ostavljaju na deponiji i na mjestu kuda prolaze djeca i građani.

Ukućani još u šoku

- I ranije smo tuda prolazili i gasili vatru, i ove i prošle godine. Čak smo se nedavno na tom istom mjestu i odmarali. Tada nismo stradali od bombi koju je netko očito u međuvremenu odbacio na deponiju - govori nam Branimir Luburić dok pokazuje brojne ozljede po svom mladom tijelu.
Otac, brat i sestra samo nijemo promatraju i još uvijek se nalaze u šoku, ali ipak se zahvaljuju Bogu što njihov Branimir nije zadobio ozljede glave koje bi u ovom slučaju zasigurno bile i smrtonosne s obzirom da je doslovce ispred njega eksplodirala odbačena ubojita ručna bomba.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi