Dva mjeseca od zločina

Prosvjed zbog traljave istrage ubojstva mladog Sarajlije

09.04.2016.
u 11:00

Nekoliko stotina građana okupilo se jučer u mirnoj prosvjednoj šetnji zbog nezadovoljstva istragom zagonetne smrti mladića Dženana Memića (22) iz ilidžanskog naselja Sokolović-Kolonija. Dženan je 8. veljače zadobio tešku ozljedu glave dok se Velikom alejom na Ilidži šetao sa svojom djevojkom Alisom Mutap. Prvo je iz MUP-a SŽ-a navedeno kako je mladi par vozilom udario odbjegli vozač te da je Dženan na taj način zadobio tešku ozljedu glave, piše Večernji list BiH. Slučaj se zakomplicirao nakon što je mladić podlegao ozljedama. Nakon njegove smrti, pojavila se informacija da je ubijen bejzbol-palicom, a spominjao se i bivši dečko djevojke koja je, navodno, tri puta mijenjala iskaz.

Prosvjednici su se okupili ispred SCC-a pa u povorci stigli do zgrade Tužiteljstva SŽ, gdje im se obratio Muriz Memić, otac ubijenog mladića, koji je od građana zatražio da ostanu dostojanstveni. Naglasio je kako je jako povrijeđen i nezadovoljan traljavom istragom.

Zamolio je građane da izbjegavaju provokacije usmjerene prema Tužiteljstvu SŽ, gdje je i predao svoje zahtjeve, kao i policijskim agencijama. Građane je zamolio da tužiteljici koja vodi istragu u znak prosvjeda okrenu leđa kao što su oni dva mjeseca okretali leđa unesrećenoj obitelji. Otac je istaknuo kako se dva mjeseca tražila pogreška njegova ubijenog sina, a ne ubojica.

- Jedina Dženanova pogreška je što je upoznao djevojku Alisu Mutap, kazao je Memić. Prosvjednici su nosili majice s likom nesretnog mladića i transparente na kojima je pisalo: “Istina i pravda za Dženana!” Mirnoj šetnji nazočili su i Dženanovi kolege s Pravnog fakulteta.

- Cilj je da znaju kako od pravde i istine nećemo odustati, kao i to da ćemo ustrajati u borbi da se svi odgovorni za prerani odlazak našeg Dženana s ovog svijeta kazne! Nemojte nositi nikakve transparente vulgarnog sadržaja, izbjegavajte incidente, jer to nije ni naša ni vaša razina, a mi samo tražimo istinu za Dženana. Molimo vas da to poštujete i zahvaljujemo još jednom na velikoj potpori - poručio je Muriz Memić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?