Nakon skoro 10 godina istrage

Policija uspjela otkriti tajnu koju su sestra i brat odnijeli u grob

23.07.2016.
u 09:00

Misterij o smrti Milovana Kovačevića (72) i Darinke Šušković (73) iz Ostružnje Donje kod dobojskih Stanara, koja se dogodila još 2007. godine, konačno je razotkriven. Gotovo desetljeće duga policijska istraga utvrdila je da su se starci kobno potukli te da je Milovan preminuo od ozljeda odmah nakon tučnjave.

Njegova nevjenčana supruga Darinka pozvala je brata Dragutina Šuškovića, koji joj je pomogao razbiti prozor na kući, porušiti stvari u sobi kako bi čitav slučaj izgledao kao razbojnička pljačka, a sve kako bi prikrili ubojstvo. Dragutin je tada otišao kući, dok je Darinka pozvala suprugovog brata Vojka Kovačevića, rekla mu da su provalnici u noći ušli kroz prozor i napali ih tražeći novac, odnosno njezinu ušteđevinu jer je bila austrijska umirovljenica. Umjesto da prizna kako je Milovana ubila tijekom tučnjave, Darinka je izmislila da su ih razbojnici oboje tukli drvenom motkom te da je Milovan od toga preminuo. Ipak, nakon samo dva tjedna od ozljeda koje joj je muž nanio u tučnjavi, u KC Banja Luka preminula je i Darinka. Istinu o čitavom slučaju u grob je odnio i njezin brat Dragutin koji do smrti nikom nije rekao što se zapravo dogodilo u kući njegove sestre.

- Naknadnim mjerama i analizom nađenih predmeta, fiksiranih tragova i drugih dokaza, kao i analizom saslušanih svjedoka te uvidom u fotodokumentaciju, uočene su nelogičnosti - kažu iz CJS-a Doboj. Kriminalističko-forenzička analiza i nalazi vještaka utvrdili su da je prozor razbijen iznutra, što je bilo suprotno tvrdnjama o napadu. Ostali tragovi ukazali su istražiteljima da u prostoriji tijekom izmišljenog napada nije bio nitko osim supružnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije