kriminalna skupina

Palo 19 krijumčara mesa iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Austrije

meso
Željko Hladika/Pixsell
02.08.2012.
u 12:21

Ukupno počinjena materijalna šteta procjenjuje se na 1,5 milijuna kuna. Od jednog osumnjičenika oduzeto je oko 2000 kg mesa čija je vrijednost 87.000 kuna

Zbog raznih kaznenih djela povezanih sa švercom mesa u Splitu je kazneno prijavljeno 19 osoba. Riječ je o organiziranoj kriminalnoj skupini koja je djelovala na području cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Policijski službenici PNUSKOK-a, Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, u koordinaciji s USKOK-om, nakon višemjesečnih izvida dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba za koje sumnjaju da su počinile niz kaznenih djela, među kojima su primanje i davanje mita, izbjegavanje carinskog nadzora, zlouporaba položaja i ovlasti te tri razbojstva.

Pritvorena su četiri osumnjičenika, trojica su otprije u zatvorima, trojica su u bijegu, a protiv devetero je kaznena prijava podnesena redovitim putem.

Osnovano se sumnja, priopćeno je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u PU splitsko-dalmatinskoj, da su tijekom 2012. godine kao organizirana grupa krijumčarili meso iz BiH u Hrvatsku izvan predviđenih graničnih veterinarskih postaja, bez rješenja Uprave za veterinarstvo i bez prijave carinskim i policijskim službenicima te veterinarskom inspektoru. Nekoliko puta tjedno prenosili su veće količine mesa bez dokumentacije o podrijetlu i zdravstvenom stanju koje su potom distribuirali mesnicama i restoranima po obali.

Neki od njih evidentirani su i kao počinitelji razbojništva i krađa u Makarskoj i Karlovcu. Ukupno počinjena materijalna šteta procjenjuje se na 1,5 milijuna kuna. Otkrivena je i ilegalna klaonica na splitskom području, a od jednog osumnjičenika oduzeto je oko 2000 kg mesa čija je vrijednost 87.000 kuna. Njega sumnjiče da je u RH prokrijumčario meso vrijedno 150.000 kuna.

>>U Slimenu uhvaćen s više od 330 kilograma zamrznutih bifteka

>>Imoćanin u Mercedes skrio više od 200 kg mesa pa bježao od policije

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
20:45 02.08.2012.

...uhvatis kokosare...a brodovi prolaze...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije