POTRAGA U SRBIJI

Otkriveno zašto Dankina (2) majka nije išla na poligraf

nestala djevojčica Danka
MUP Srbije
28.03.2024.
u 19:45

Detektiv poligrafist Nikola Novak objasnio je danas da majka malene Danke koja je nestala u Srbiji i za kojom se traga već tre dana ne može na poligraf zato što je trudna.

"U ovom slučaju samo otac može biti testiran, a majka ne može jer je trudna. Sada treba provjeriti je li istina to što otac govori ili nije", rekao je Novak.

Također, Blic javlja da je bager koji je raščišćavao dvorište u kojem je Danka Ilić posljednji put viđena prešao na imanje prekoputa, gdje skuplja drveće i grane.

Koliko je potraga za djevojčicom zahtjevna, za 24sata je rekao Aleksa Gluščević iz Gorske službe spašavanja Srbije. "Teren je brdovit, no nema mnogo strmina. Veći problem su bili dijelovi koji su bili obrasli gustim raslinjem. Nas je policija u pomoć pozvala odmah u utorak poslijepodne i došlo je nas 31 s tri potražna psa", rekao je Gluščević.

Dodao je kako je na prvi pogled sve možda izgledalo kaotično. Samo tog popodneva u akciji traganja sudjelovalo je čak 500 ljudi. Čim se uspostavila koordinacija, kaže, žandarmerija je sve dobro koordinirala te su pretražili 10 četvornih kilometara. "Bilo je zahtjevno tragati tijekom noći. Bilo je oko 10 stupnjeva, u nekoliko navrata nas je oprao pljusak. Teren smo prolazili po četiri, pet puta. Osim nas, pregledavali su ga potražni psi, dronovi i helikopter s termovizijskom kamerom. MUP je stvarno digao sve moguće snage kako bi našli djevojčicu", rekao je Gluščević.

"Po našoj statistici, dijete do tri godine može prijeći od dva do tri kilometra i sve smo to uzeli u obzir. U trenutku traganja je ondje nije bilo iako je možda moguće da se nekako pojavi. Pregledali smo svaku rupu. Vatrogasci su ispumpali svaki bunar kako bi pogledali ondje, pregledan je svaki vodotok, cijevi za odvod ispod ceste, svaka brazda u šumi. Mi smo dali sve od sebe, ali i drugi. Svi su to vrlo ozbiljno shvatili", kaže Gluščević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?