Nebojša Rojko pronađen u Brčkom

Osumnjičeni za ubojstvo pjevačice krio se kod bake

10.04.2016.
u 07:22

Vihor je dva dana ranije pobjegao iz Srbije kada je policija upala u njegov roditeljski dom koji se nalazi samo nekoliko stotina metara od mjesta gdje je ubijena Jelena Marjanović

Nebojša Rojko zvani Vihor iz naselja Crvenka kod Beograda, koji se dovodi u vezu s okrutnim ubojstvom pjevačice Jelene Marjanović (33), koja je prošle subote ubijena za vrijeme trčanja na beogradskom “divljem” nasipu Borče, pronađen je preksinoć oko 21 sat u brčanskom naselju Grbavica. Naime, nakon što se javio na 122, pozvan je u policiju pa potom predan Službi za odnose sa strancima BiH. Vihor je dva dana ranije pobjegao iz Srbije kada je policija upala u njegov roditeljski dom koji se nalazi samo nekoliko stotina metara od mjesta gdje je ubijena Jelena Marjanović i od tada se za njim intenzivno tragalo.

Vihor zvao majku

Njegova majka Nena jučer je potvrdila kako je uhićen za vrijeme posjeta svojoj baki u Brčkom.

- Zvao me je jutros oko 3 sata i rekao kako je uhićen, kao i da će ga uskoro prebaciti u Beograd. I dan ranije me je zvao te rekao kako nema veze s Jeleninim ubojstvom te kako će se sam prijaviti policiji kako bi objasnio zbog čega je pobjegao - priča Nena. Ona otkriva zašto je Vihor pobjegao kada je vidio specijalce u dvorištu. - Ostalo mu odslužiti još godinu dana zatvora u Zabeli zbog ranijih djela. Mislio je da ga policajci traže kako bi ga priveli zbog toga, objasnila je Nena. Otac Franc Rojko kaže: - Dvadesetak policajaca i inspektora pretražilo je cijelu kuću, garažu i pomoćne zgrade, a kad su završili s tim, priveli su mlađeg sina Igora”. Braća Nebojša i Igor inače imaju dosjee i više puta su do sada privođeni zbog narkotika i razbojničkih krađa. Pod povećalom istražitelja su i beskućnici i skitnice zbog mogućnosti da su slučajno bili u blizini nasipa. Posebna pozornost usmjerena je i na društvene mreže gdje se pažljivo pregledavaju Jelenini profili. Proučavaju se i prijeteće poruke koje su joj stizale te nastoji locirati pošiljatelj. Istraga je također fokusirana i na prostornu i vremensku rekonstrukciju događaja neposredno prije, ali i poslije ubojstva.

- S Jecinom fotografijom spavam, ona je ovdje sa mnom i tako će uvijek biti. Samo želim tog nečovjeka sresti i upitati ga kako je mogao ubiti takvu ženu. Ne poznajem nikakvog Vihora - tvrdi Jelenin suprug Zoran Marjanović koji je nakon prošlotjednog otkrića zločina bio 48 sati pod policijskom obradom. Na rukama je imao ozljede i dan ranije je bio u blizini nasipa zajedno s 5-godišnjom kćeri Janom te tek pet sati kasnije prijavio nestanak supruge. No, prošao je poligraf pa je pušten kući. Tvrdio je kako je u kobno vrijeme s djetetom čekao Jelenu koja je često na ovoj “divljoj” lokaciji trčala “svoj krug”. Inače, glavni dokaz na koji se policija fokusirala su rezultati analize bioloških tragova uzetih s žrtvina tijela i ispod noktiju.

Velika mržnja i bijes

- Na Jeleninu tijelu nađene su obrambene ozljede po rukama. Od prvih udaraca u glavu ona se onesvjestila. Više se nije opirala, a zločinac ju je nastavio udarati dok joj nije smrskao glavu. Odvukao je 100-ak metara dalje i gurnuo u kanal. Upravo veliki broj udaraca po već mrtvoj pjevačici govori o osobnom odnosu između ubojice i žrtve, velikoj mržnji i bijesu - kažu inspektori. Kako smatraju kriminolozi, morala je biti praćena ili je ubojici javljeno kretanje, a pitanje je i zašto se pjevačica odvojila od obitelji i ubrzala. - Vjerojatno je poznavala ubojicu jer je na ovom prostoru teško izvesti takav zločin, osim ako nije naručeno ili unaprijed pripremljeno, naveo je kriminolog Božidar Spasić te dodao da je plato kojim je trčala pregledan, što upućuje na to da je počinitelj jako sposoban. - Čudno je što nitko nije čuo vrisak. Ubojica nije mogao proći pješice i morao je imati pomagača - uvjeren je Spasić. S druge strane, Jelenin svekar od prvog trenutka sumnjam na nekoga s Facebooka. Kako kaže, stalno su joj pisali, a imala je i udvarače.

- Nikad sebi neću oprostiti što je nisam pitala muči li je nešto u privatnom životu. Sve to tek sada čujem. Ona je znala da će umrijeti, osjećala je to. Na moje pitanje kako je i što radi, kratko mi je porukom odgovorila: “Mrtva sam”. Noge su mi se tada posjekle. To nije njezin rječnik. Odmah sam je pozvala, a ona mi je kazala kako je umorna od posla, kuće i svega, baš je bila čudna - ispričala je uznemirena pjevačica Nada Topčagić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije