Jama Stranjani

Nova nesreća u RMU Zenica, jedan rudar teško ozlijeđen

rudnik
09.08.2016.
u 17:17

U jami Stranjani, u Rudniku mrkog uglja Zenica, sinoć je došlo do nesreće u kojoj je teške ozljede zadobio jedan od rudara.

Kako doznaje Zenicablog, ozlijeđen je Muharem Buro, rukovatelj gumenih transportera u jami Stranjani. Buro je pao s visine od oko deset metara, te je hitno prebačen u bolnicu u Zenici.

Nesreća na radu dogodila se u noćnoj smjeni na lokalitetu na kojem se deponira uglenj, a Buro je pao s tzv. mosta sustava transporta ugljena, neslužbeno tijekom kontrole rada trake koja uglenj vozi preko mosta ka depou. Uviđaj i provjere vode nadležni, a Buro se nalazi na liječenju u bolnici.

Iz Tužiteljstva Zeničko-dobojske županije priopćeno je da je sinoć okončana obdukcija tijela rudara Jasmina Đulana, koji je preminuo u Staroj jami. Nije priopćeno što je uzrok smrti. Đulan je preminuo na radnom mjestu, ali nije bilo tragova da je stradao uslijed manevriranja vagonima, pa se sumnjalo na srčani ili moždani udar.

Mirna Poljac, glasnogovornica Tužiteljstva ZDŽ rekla je da je obdukcija okončana oko 18 sati u ponedjeljak, ali da Tužiteljstvo čeka pismeni nalaz obdukcije, nakon čega će priopćiti uzrok smrti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?