pogon stara jama

Nesreća u rudniku u Zenici, poginuo jedan rudar

rudnik
07.08.2016.
u 15:10

U nesreći tijekom manevriranja vagonima poginuo je 49-godišnji J. Đ. iz Zenice, potvrdili su iz MUP-a

U Rudniku mrkog ugljena u Zenici u pogonu Stara jama jutros se dogodila nesreća u kojoj je poginuo jedan rudar. Kako su kazali iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije u nesreći tijekom manevriranja vagonima poginuo je 49-godišnji J. Đ. iz Zenice.

Kako neslužbeno doznaje Klix.ba, rudara su priklještili vagoni u kojima se vrši transport uglja, ali će obdukcija pokazati točan uzrok smrti.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva ZDŽ sa vještacima i pripadnicima MUP-a ZDŽ.

Informacije da je smrt nastala usljed mehaničkog djelovanja, od posljedica na radnom mjestu, tek isputuju istražitelji, potvrdio je za Zenicablog predsjednik sindikata zeničkog rudnika.

Kako je rekao Mehmed Oruč, predsjednik sindikata Rudnika Zenica, postoji opravdana sumnja da je smrt nastala usljed moždanog ili srčanog udara, a ne od uklještenja ili radnih posljedica, te je zbog toga naložena obdukcija.

- Ono što se vidjelo na licu mjesta, upućivalo je na moždani ili srčani udar, a ne na nesreću na radu. Konačnu riječ reći će stručnjaci iz MUP-a i obdukcija, kazao je Oruč.

Zenicablog javlja da se radi o rudaru Jasminu Đulanu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?