ARKA - RS

Međunarodna akcija protiv dilera, uhićenja u BiH i diljem Europe

Narkomafija
31.05.2013.
u 09:57

Specijalci MUP-a RS s lisicama na rukama iz ugostiteljskog objekta ‘Havana’ izveli su vlasnika

U međunarodnoj policijskoj akciji koja je istodobno izvedena u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, čak i u Nizozemskoj uhićeno je više osoba zbog krijumčarenja i preprodaje veće količine kokaina iz Latinske Amerike u Europu, prenose svjetski mediji.

Krijumčarenje droge


Kako je navedeno, pripadnici službe za borbu protiv organiziranog kriminala Ministarstva unutarnjih poslova Srbije uhitili su Zorana Jovanovića i Aleksandra Desnicu, javlja Tanjug. Na više lokacija u Republici Srpskoj jučer su obavljani pretresi, koje je provodila entitetska policija u sklopu međunarodne akcije koja se odnosi na sprečavanje ilegalne trgovine opojnim drogama, potvrdila je Feni glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja. - Ove aktivnosti su dio međunarodne akcije koja se odnosi na spečavanje ilegalne trgovine opojnim drogama, a u kojoj osim policije RS-a, sudjeluju i policije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Belgije i Nizozemske, kazala je Šoja. Objasnila je da pretrese na više lokacija na prostoru Republike Srpske provode inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

Akcija u RS-u

Jučer u devet sati u Doboju, specijalci MUP-a RS s lisicama na rukama iz ugostiteljstvog objekta „Havana“ izveli su njegova vlasnika, Gorana Jovanovića. Prethodno su blokirali i pretresli njegov stan u Celjskoj ulici u Doboju, te automobil. Zajedničku policijsku akciju u Doboju pratio je veliki broj ljudi na ulicama, te brojne novinarske ekipe. Prema našim saznanjima akcije će se nastaviti, a već se u sljedećim danima mogu očekivati novi pretresi koji će dovesti do novih uhićenja. S obzirom da se radi o jednoj većoj međunarodnoj akciji u nju su uključene i mnoge svjetske policijske strukture i agencije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije