KRIMINAL

Među automafijašima i granični policajac BiH

culum
VL FOTO
11.01.2011.
u 08:57

U međunarodnoj akciji “Kamen”, najvećoj dosad, sudjelovalo je više stotina policajaca iz BiH i Srbije

Više od 30 sumnjivaca, među kojima je i jedan pripadnik Granične policije BiH, uhićeno je u velikoj međunarodnoj akciji “Kamen” protiv onih koji su širom BiH krali luksuzne automobile, a potom ih prodavali na tržištu Srbije! U konkretnom slučaju, hobotnica se nalazila na području Tuzle, dok su njezini krakovi dopirali do svih granica, pa tako i do Hercegovine.

Neslužbeno, među privedenima su se našli i vlasnici hercegovačkih autootpada Berko Musa iz Š. Brijega, Ivica Karamatić Ita iz Posušja i Željko Palac iz Gruda, kao i vozač Admir Kovačević iz Mostara. U Kiseljaku je pak pretražen autootpad obitelji Nikolić, a priveden je i Josip Rašo, koji je policiji ranije prijavljivan kao ucjenjivač pri otkupu ukradenih automobila. Inače, i ranije su na ovome otpadu pronalaženi ukradeni dijelovi vozila, ali su se vlasnici pravdali da su radnici, bez njihova znanja i bez traženja dokumenata, otkupljivali sporne stvari. Drugi krak je vodio prema Sarajevu i istoku Bosne te Banjoj Luci i Zvorniku, gdje je uhićeno desetero sumnjivaca.

- Ako se ne izvrši otkup od vlasnika ukradenih automobila, što bi značilo plaćanje do 20 posto stvarne vrijednosti plijena, automafijaši su pravili krivotvorene dokumente i vozila krijumčarili u Srbiju, gdje su se prodavali po nižoj tržišnoj cijeni. Ovoga puta, zaplijenjen je veći broj skupocjenih automobila, među kojima je golf 5 bio najniže klase, a za koje se vjeruje da su u posljednjih šest mjeseci otuđivana širom BiH, kaže izvor iz policije. Zapravo, akcija “Kamen” bila je usmjerena protiv tri skupine, od kojih se jedna bavila krađom vozila, druga krivotvorila dokumente, a treća distribucijom.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
park
12:03 11.01.2011.

Tako vam je to kad državne službenike i namještenike primaju oni koji su gori od njih.Kritrriji nisu poštenje ,obrazovanje,sposobnost,snalažljivost nego sve kontra ovoga. I ovo je jedan od razloga zašto se neki poistovjećuju sa svojim narodom. Kad bude više akcenta na \"hladno\" (bez grijanja) porodilište u Livnu biće i više ljudske hrabrosti da promjene neke ljude i neke stvari koje su dovele da nam žene neće ni da rađaju.

KI
kitikat
22:00 11.01.2011.

u ovim specijalcima i shefovima ove akcije su isto auto mafijasi,a ova akcija je prodaja magle

OD
odzak
18:35 12.01.2011.

Ne treba ove kriminalce u zatvor jer su tako samo na teret drzavi,njima treba skupit sve ljude od kojih su ukrali auta i pustiti ih da naplate dug.A siguran sam da ce platiti,kao sto nekad davno rekoh od pogresnog su covjeka ukrali auto,nek budu sretni dok su zivi,najgore je kad se spetljas s vecim kriminalcem od sebe.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije