Nakon tragičnog slučaja

Lovrenović: Sin je bio žrtva nasilja!

31.12.2015.
u 07:30

Dva tjedna nakon samoubojstva Mahira Rakovca (15) javnosti se obratio njegov očuh, poznati prof. Dubravko Lovrenović

Dva tjedna nakon tragičnog slučaja samoubojstva 15-godišnjeg Mahira Rakovca, učenika Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Sarajevu, koji je s 8 kata zgrade na Dobrinji skočio u smrt, javnosti se obratio njegov očuh Dubravko Lovrenović, poznati profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, u tekstu koji je objavio na internetu, tvrdeći da je nesretni Mahir bio žrtva vršnjačkog nasilja. Profesor Lovrenović je teško pogođen ovom tragedijom i zbog istrage ne može iznositi detalje, a njegove navode provjerava policija. U školi nemaju komentara na ove teške optužbe, napominjući da se moguće nasilje nije dogodilo u njihovoj školi, nego vjerojatno u nekoj prethodnoj koju je dječak pohađao. Inače, ovaj odlični učenik se ubio 14. prosinca i prethodno nekoliko dana nije bio u školi, što je ostavilo prostora za sumnju da su možda školski problemi razlog očajnog čina.

- Ja sam izgubio dijete nepovratno. Borim se s osjećajem najtežeg mogućeg gubitka - gubitka djeteta kojemu, istina, nisam biološki otac, ali koje me zvalo ocem i bio je moj sin. Dolazim s užasno spoznajom koju još nisam preradio i ne znam hoću li ikad, da je moj Mahir, prema svemu onome što je, nažalost, tek nakon njegove smrti izašlo na vidjelo, žrtva vršnjačkog nasilja. Sve se, brže nego što se očekivalo, raspliće i slaže u slike na kojima bi Mahirovim vršnjacima. zlostavljačima i zlostavljačicama pozavidio i 'stanovnik' Danteovog pakla - kazao je Lovrenović za Avaz, pozivajući odgovorne da poduzmu mjere da ovakvo nešto ne bi zadesilo još nečije dijete izloženo sociopatskim formama ponašanja.

- Nadam se da će, uz ostala, odgovoriti na pitanja jesu li Mahira, istina 'samo' verbalno' zlostavljali čak i neki nastavnici? A to što je Mahir mislio o takvim školama i takvim nastavnicima, rekao je time što je, prije nego što će se baciti s osmog kata zgrade u kojoj je živio, zapalio ruksak s knjigama. Je li moglo biti rječitije oporuke? I njihova odgovornost, ako postoji, mora se poimenično utvrditi - zaključuje Lovrenović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije