Ilegalne borbe

Krvoločne borbe pasa pred 45 ljudi

borba
VL Photo
20.04.2010.
u 09:57

Među njima su bili i vlasnici borbenih pasa koji su stigli iz Crne Gore, a oni su pušteni kućama.

LJUBUŠKI - Policija je jučer prije ponoći upala na imanje u ljubuškom Prologu gdje su se u garaži za kamione odigravale krvave borbe pasa te privela Romea Primorca (33) iz Gornjih Radišića, vlasnika diskoteke Campari. Zatekli su još 45 gledatelja, koji su redom legitimirani i pušteni. Među njima su bili i vlasnici borbenih pasa koji su stigli iz Crne Gore. Iako su pušteni, kaznena prijava protiv njih može biti podnesena naknadno.

- Prethodno smo doznali da se na borbi pasa u Proboju okupila veća skupina ljudi, među kojima je bilo crnogorskih i hrvatskih državljana. Policijski automobili su oko 23 sata blokirali i opkolili garažu za kamione, inače vlasništvo osumnjičenikova punca, u kojoj se održavala brutalna borba, nakon čega smo upali. Oko improviziranog borilišta, u kojem je bilo tragova krvi, zatečeno je mnoštvo ljudi i dva rasna psa. Borba je prekinuta, a policajci su, nakon legitimiranja promatrača, načinili fotodokumentaciju koja bi mogla biti dokaz u daljnjoj istrazi, kažu iz MUP-a.

O kakvoj se krvoločnoj borbi radilo, svjedoči i podatak da je jedan pas ubrzo uginuo, dok je drugi bio izgrižen i obilno je krvario.
- Inspektori su za organizaciju ove borbe osumnjičili Romea Primorca iz Gornjih Radišića, koji je to za ispitivanja i priznao, dodaju iz policije. Prijeti mu maksimalno godinu zatvora, iako se u praksi uglavnom primjenjuju novčane kazne. Građani tvrde da se ovakve borbe organiziraju godinama. - Borbe pasa koje se održavaju u napuštenim prostorijama daleko od očiju javnosti su i te kako unosne kada je riječ o zaradi klađenjem na pobjedu psa. Dva psa u ringu bore se sve dok jedan od njih ne podlegne ozljedama. U svakom slučaju, borba završava smrću jednog od pasa. Njihovi sugrađani tvrde da se ovakve borbe održavaju već godinama. U ringu veličine 5x5 metara mogu biti sudac i vlasnici ili treneri pasa. Borba se prekida ako vlasnik ili pas odustanu od nje. Prema uličnom kodeksu časti, pas koji pobijedi šest puta zaredom ide u doživotnu mirovinu. Koliko ugodnu s obzirom na ozljede, ulica ne navodi, zaključuju Ljubušaci.

Komentara 2

Avatar deziderij
deziderij
07:57 22.04.2010.

\"Od momenta kad sam upoznao životinje, zamrzio sam ljude\". Ne znam tko je to rekao, a skoro bih se složio s tom izjavom. Kakav onda komentar ? Ovdje se ostaje bez riječi.

VO
Vorosmart
10:27 22.04.2010.

Predlažem slijedeće:u taj isti kavez staviti Romea i vlasnike pasa i nema van dok se ne dogovore tko je najveći idiot. Nakon što se dogovore,pobjednik slijedećih 20 g. ima da volontira u azilu za pse jednom tjedno 8 sati.Ako volonter ugine ili je bolestan obavezan je naći zamjenu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije