Izgubio na sudu

Halid Muslimović mora isplatiti 140 tisuća KM, poznati pjevač u problemima

halid-sonja
26.11.2020.
u 18:06

 
Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu kojom je pjevač Halid Muslimović dužan Sonji Bašić, a s kojom je bio u vezi, isplatiti oko 70.000 eura, odnosno blizu 140.000 maraka.

To su 'Nezavisnima' potvrdili Dragan Tolimir, odvjetnik Sonje Bašić, ali i prijedorski sud, s tim što iz ovog suda nisu navodili o kojem iznosu je riječ.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Tolimir, Sud je obvezao Muslimovića da Sonji Bašić vrati novac koji mu je ona poslala putem "Western Uniona", odnosno oko 108.000 KM, te da plati i kamate, što bi ukupno bilo oko 70.000 eura.

"Imala je ona i dio gotovinskih uplata, na ruke, ali za to nije imala dokaze. Taj dio je odbijen pred Sudom", rekao je Tolimir za "Nezavisne".

Podsjetimo, u tijeku je proces protiv Muslimovića u Osnovnom sudu u Banja Luci po optužnici koja ga tereti da je Sonju Bašić i pretukao.

Inače, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je protiv Muslimovića prije nekoliko mjeseci podnijela kaznenu prijavu Tužiteljstvu BiH, kojom ga terete za pranje novca i prevaru te da je stekao protupravnu imovinsku korist od najmanje 209.000 KM.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije