prostitucija

“Djevojke sam vozio u skupe i ekskluzivne hotele u Zagrebu”

prostitucija
AFP
29.07.2011.
u 11:24

Uhićeno je sedam muškaraca, a sumnja se da su zaradili 200.000 kn. Ako je bilo potrebno, plaćali su i avionske karte damama noći.

U cijeloj toj priči ja sam bio samo vozač. Nazvali bi me i rekli da dođem na tu i tu adresu i pokupim djevojku. Nakon toga bih djevojku odvezao tamo gdje su mi rekli, najčešće u neke od poznatijih i ekskluzivnih zagrebačkih hotela. Pretpostavljam da su tamo bili klijenti tih cura. Cure koje sam vozio nisam poznavao, u ono što su one radile nisam bio upućen. Po vožnji sam dobio 100 kuna – svjedočio je jučer pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda jedan od sedam muškaraca osumnjičenih za podvođenje i pomaganje pri podvođenju.

Na usluzi diljem zemlje

Među privedenima sucu bili su Mario V., koji se sumnjiči da je mozak cijele operacije i glavni organizator.

On se branio šutnjom. Osim njega, istražnom sucu privedeni su i Ozren V., Halil B., Mato V., inače bratić Marija V., Ivan Karlo R., Ilija V. i Jablan P. Svima, osim Ozrenu V., istražni je sudac nakon ispitivanja odredio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Inače, sumnja se da je osumnjičena sedmorka podvodila najmanje šest djevojaka, koje su svoje seksualne usluge naplaćivale od 50 do 1500 eura. “Posao” se odvijao u stanovima, hotelima i na jahtama diljem zemlje.

Koliko je poznato, djevojke u dobi od 19 do 32 godine, od kojih je jedna državljanka Srbije, a ostale imaju hrvatsko državljanstvo, na “usluzi” su svojim klijentima bile po većim gradovima – u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru, Dubrovniku – uglavnom većim turističkim odredištima. Po potrebi, seksualne su usluge pružale i u susjednoj Srbiji.

Policija je evidentirala ukupno 64 slučaja njihova podvođenja od siječnja do srpnja ove godine, u vrijeme dok je osumnjičena skupina muškaraca i bila pod mjerama.

Za račun odrađenih seksualnih usluga u spomenutom su vremenskom periodu, utvrđeno je provedenom obradom, njihovi svodnici “zaradili” oko 200.000 kuna. Najveći dio novca, sumnja policija, Mario V., dakle organizator te gnusne priče, poznat policiji po desetak kaznenih djela, među kojima je i podvođenje, zadržavao je upravo za sebe.

Koliko je poznato, djevojkama je nerijetko oduzimao i do dvije trećine novca koji su dobivale od svoje klijentele. Obradom je utvrđeno da je on s klijentima dogovarao usluge te organizirao prijevoz djevojaka na dogovorene lokacije.

Zbog obavljanja “posla” bila je otvorena i internetska stranica preko koje su zainteresirani mogli stupiti u kontakt sa svodnikom te pogledati galerije fotografije djevojaka.

Ispitali i djevojke

Ako je bilo potrebno, utvrdila je policija, Mario V. djevojkama je plaćao i avionske karte kada bi, primjerice, putovale u Dubrovnik na zahtjev klijenata.

Tijekom provođenja obrade ispitane su i djevojke koje su osumnjičeni podvodili te su puštene na slobodu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolovoz
12:23 01.08.2011.

bode nekako u oci pojam djevojka a ona majstor najstarijeg zanata-vrijedjate prave i cestite djevojke i cure a ove profesionalke su odavna vec izgubile pravo na taj prefiks

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije