tijekom prošlog tjedna

Crna Gora: Od svinjske gripe preminule još tri osobe

svinjska gripa
20.04.2016.
u 11:35

Virus gripa tipa AH1N1, poznatog kao svinjska gripa, odnio je još tri života u Crnoj Gori tijekom prošlog tjedna, dok je od ovog virusa od početka godine u Crnoj Gori preminulo ukupno osam osoba, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako u ovoj instituciji ističu, tri prijave smrti od influence tipa A pristigle su jučer u Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje, a radi se o pacijentima kroničnim bolesnicima starosti 55, 57 i 60 godina, koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore.

"Dva pacijenta nisu primili vakcine protiv gripe, dok je na prijavi smrti za trećeg pacijenta navedeno da ne postoji podatak o vakcinaciji. U sezoni nadzora nad gripom za 2015./16. godinu u Crnoj Gori je do 19. travnja registrirano osam smrtnih slučajeva", navode u Institutu za javno zdravlje (IJZ).

U odnosu na prethodni tjedan, u Crnoj Gori se bilježi pad broja registriranih slučajeva oboljenja sličnih gripi.

"Registrirano je 130 oboljelih osoba, sa incidencijom 21/100.000 stanovnika. Najveći broj oboljelih registriran je u dobnoj grupi od 25 do 64 godine starosti. U Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta, zaključno sa 17. travnja 2016. godine, potvrđena je prisutnost antigena virusa gripa tipa A i antigena virusa gripa tipa B kod 211 pacijenata", priopćeno je iz IJZ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije