Izaslanstvo HDZ-a BiH odazvalo se pozivu Thompsona

Crkva u Čavoglavama građena je kamenom iz Hercegovine

cavoglave
VL FOTO
21.09.2014.
u 10:05

Ovo je posebno mjesto molitve za sve naše branitelje - rekao je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović

Dr. Dragan Čović, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH, na poziv pjevača Marka Perkovića Thompsona, boravio je jučer u Čavoglavama na blagoslovu crkve Hrvatskih mučenika. U izaslanstvu su bili i potpredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, član Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ministri u Vijeću ministara Bariša Čolak i Damir Ljubić, te predsjednici vlada HNŽ-a i ZHŽ-a Denis Lasić i Zdenko Ćosić, uz ostale mnogobrojne članove HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora BiH. Pred mnoštvom okupljenih iz svih krajeva Republike Hrvatske, ali i Bosna i Hercegovine i svijeta započela je sveta misa na kojoj je šibenski biskup Ante Ivas blagoslovio oltar i crkvu Hrvatskih mučenika u Čavoglavama. Nakon svete mise, okupljenima se obratio župnik fra Ilija Mikulić koji je zahvalio svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj veliki dan za Čavoglave, svim dobročiniteljima, posebno Marku Perkoviću Thompsonu.

Pozdrav je upućen i izaslanstvu iz BiH, Hrvatskom narodnom saboru (HNS) i HDZ-u Bosne i Hercegovine na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem iskazavši posebnu zahvalnost ovom izaslanstvu za hercegovački kamen od kojega je građena crkva u Čavoglavama. “Veseli me šta sam danas ovdje u Čavoglavama i što sam nazočio blagoslovu oltara i crkve Hrvatskih mučenika, jednom posebnom mjestu molitve za sve naše branitelje i stradale. Iako su mnoga mjesta u BiH i Hrvatskoj natopljena hrvatskom krvlju, vjerujem da ovo u Čavoglavama ima jednu posebnu dimenziju. Vjerujem da će ovo mjesto postati mjesto okupljanja, ljubavi i mira, kako su poželjeli naši domaćini, Marko, fra Ilija i biskup Ivas”, rekao je jučer u Čavoglavama Dragan Čović. Na ovome događaju u Čavoglavama okupili su se i brojni ugledni gospodarstvenici iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Razgovaralo se o mogućim poslovnim suradnjama u budućnosti, a okupljanje nisu propustili ni Thompsonovi prijatelji s estrade. Tako je jučer u Čavoglavama bio i poznati hercegovački i hrvatski pjevač Mate Bulić, kao i brojni drugi. Brojni su najavili kako će na ovo mjesto doći i iduće godine.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar white socks
white socks
12:43 22.09.2014.

Pa dobro, red je otić ako ih je već lijepo zamolio da dođu. Ne guraju se oni nigdje, ali kad ih lijepo zamoliš, dođu.

BR
brodarevac
14:08 22.09.2014.

Baš je mučenik koliko se namučio da napravi tolike vile i da rijeke izmjesti kako bi se primakao nebeskom raju na zemlji. Dobro je da je otišao, Glupson je znao koga treba pozvati i ko to zaslužuje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?