Busovača

Čović: Zajedničkim djelovanjem i dijalogom s partnerima moramo riješiti promjenu Izbornog zakona

HDZ Busovača
28.02.2017.
u 14:24

Polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima, Svečanom akademijom koja je održana u prepunoj dvorani "Theatre" Napretkova doma u Busovači te zajedničkim druženjem domaćina i gostiju, Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača je proslavio 27 godina postojanja i rada.

Svečanost je okupila, uz sadašnje članove OO i brojne simpatizere, i izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

Svečanosti je nazočio i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u ZD PS BiH Nikola Lovrinović, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica DN PFBiH Lidija Bradara, zastupnica u ZD PS BiH Zdenka Džambas, ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić, zastupnik u ZD PFBiH Boris
Marijanović, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i međunarodni tajnik HDZ-a BiH Josip Brkić, predsjednik ŽO HDZ BiH SBŽ i ministar zdravstva i socijalne politike SBŽ Nikola Grubešić, član Predsjedništva HDZ BiH Mijo Matanović, članica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH i zastupnica u Skupštini SBŽ Suzana Krišto, v.d. glavni tajnik HDZ BiH Miljana Glamuzina, predsjedatelj OV Busovača i predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Busovača Josip Mravak, predsjednica ZŽ KKK Busovača Ankica Komšić, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ BiH Busovača Jozo Laštro, načelnici Viteza i Kiseljaka, Tomislav Bošnjak Matić i Mladen Mišurić Ramljak, i predsjednik OO HDZ BiH Fojnica i predsjednik OV Fojnica Branko Stanić.

Okupljene je pozdravila aktualna predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić. U svom govoru istaknula je kako danas Općinski odbor HDZ BiH Busovača broji 984 člana.

"Općinska organizacija djeluje kroz 12 temeljnih ogranaka, a 12 je temeljnih ogranaka Zajednice žena i Mladeži. Ovakva organizacija daje poseban zamah našemu radu koji se potvrdio na proteklim općim i lokalnim izborima. Nažalost, na lokalnim izborima 2016. godine, po treći put, usprkos velikoj izlaznosti, poziciju načelnika i većinu u OV nismo izborili. Nedostajala su 584 glasa", kazala je
predsjednica Plavčić. 

"Unatoč tomu, u većem broju javnih poduzeća i ustanova zadržali smo upravljanje i osigurali stabilno poslovanje. U oblasti obrazovanja smo pomladili nastavni i rukovodeći kadar, a u oblasti sporta i kulture doveli većinu udruga i klubova u stanje funkcionalnosti i stabilnosti", dodala je Plavčić. 

Okupljenima se obratio i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB Nikola Grubešić istaknuvši: "Riječi zahvale i poštovanja upućujem utemeljiteljima HDZ BiH na ovim prostorima i članovima obitelji onih koji nisu danas s nama ovdje. Županija Središnja Bosna, gledajući HDZ BiH, prva je u državi po broju glasova, uz činjenicu da u gradu Mostaru nije bilo izbora. Uz ovaj podatak i činjenicu da smo najjača politička stranka u Saboru ŽSB i činjenicu da imamo paritet u Vladi ŽSB, odnosno većinu, mi Hrvati ovdje u ŽSB suvereno planiramo procese, upravljamo i rukovidimo tim procesima. To se osjeti u pozitivnom smislu u svakoj općini ŽSB gdje žive Hrvati".

Na samom koncu svečanosti, okupljene je pozdravio i predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović: "Danas, više nego ikad, potreban nam je mnogo kvalitetniji iskorak u izgradnji izvršne vlasti s obzirom na teške probleme ispred nas. Zajedničkim djelovanjem i dijalogom s
partnerima moramo riješiti promjenu Izbornog zakona, reorganiziranje države te poticati ekonomsku i političku stabilnost te potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH". 

Proslava 27. obljetnice postojanja i rada HDZ-a BiH u Busovači nastavila se ugodnim druženjem. U zabavnom djelu programa nastupili su učenici OGŠ Jakova Gotovca Busovača, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?