sarajevo

Čović prisustvovao premijeri igranog filma „Papa Franjo: Put do Svete Stolice“

Čović
06.05.2016.
u 12:32

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović prisustvovao premijeri igranog filma „Papa Franjo: Put do Svete Stolice“

Sinoć je u dvorani 1 kina Multiplex Cinema City Sarajevo, u organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije, održana premijera igranog filma „Papa Franjo: Put do Svete Stolice“.

Na ovu premijeru su bili pozvani svi članovi Organizacijskog odbora pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini 6. lipnja 2015. godine, u znak zahvalnosti za njihovo sudjelovanje i doprinos cijelom tom događaju.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je ujedno bio i predsjednik državnog Organizacijskog odbora, u obraćanju nakon premijere filma još jednom je naglasio povijesni značaj Papinog pohoda. Poruka mira koju je tada Sveti Otac uputio iz Sarajeva, stavila je našu domovinu u svjetski fokus. Ljubav prema bližnjemu i briga za najpotrebitije, tema je koja prožima život pape Franje, čiji primjer trebamo i sami slijediti, istaknuo je dr. Čović.

Nakon obraćanja hrvatskog člana PBiH dr. Čovića, prisutne je pozdravio i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić.

„Papa Franjo: Put do Svete Stolice“ biografski je film o životnom putu oca Jorgea Marija Bergoglija, pape Franje. Dugo, teško i dirljivo putovanje oca Jorgea Bergoglija prikazano je kroz oči mlade španjolske novinarke Ane. Kad je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio svoj duhovni poziv, nije mogao niti zamisliti da će to biti prvi korak koji će ga na kraju dovesti do Vatikana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije