navigacija Vijesti
hrvatski član Predsjedništva BiH

Izjava za medije hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića vezano za reviziju presude

Izjava za medije hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića vezano za reviziju presude

Foto:

Žalosti me što je tako jedna važna odluka donesena bez konsenzusa, posebno jer to nije u skladu s onim kako smo se opredijelili da ćemo djelovati. To nije dobro za institucionalnu ravnotežu i odnose na čijoj izgradnji smo naporno radili u proteklom razdoblju - izjavio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u povodu najavljenog zahtjeva za reviziju presude u procesu BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Budućnost ove zemlje, ističe Čović, ovisi o kvaliteti unutarnjih odnosa koje ćemo izgraditi, a oni se ne mogu unaprijediti na ovakav način.

- Jednostrano djelovanje i odlučivanje ne vodi stabilnosti i prijeko potrebnom pomirenju. Ne bih želio povrijediti nikoga, ali moramo biti svjesni okruženja u kojem živimo te da je, na žalost, ovakva odluka unijela nepotreban nemir i vidno narušila odnose unutar BiH. Mislim da svi skupa trebamo biti okrenuti prema našem EU putu i budućnosti i učiniti sve da do kraja godine steknemo kandidacijski status. Ne smijemo dozvoliti da ovo pitanje zasjeni sve pozitivne rezultate koje smo ostvarili u proteklom vremenu.To znači da u idućem razdoblju moramo naći mudrosti i zrelosti nositi se s ovom situacijom - poručio je Čović.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (26 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi