Veleposlanica SAD-a

Cormack: Sankcije Dodiku uvedene zbog prijetnje secesijom

Maureen Cormack
24.01.2017.
u 17:48

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack izjavila je danas u Foči da je ona profesionalni diplomat te da je posvećena da ostane u BiH.

- SAD imaju dva načina na koji se imenuje veleposlenici i to je duga i jako poznata tradicija. Dvije trećine su profesionalni diplomati, a jedna trećina su politički imenovani, i oni podnose ostavke kada se mijenja administracija. Pošto sam ja profesionalni diplomat, posvećena sam tome da ostanem u BiH, jer je ovo jako zanimljivo i složeno mjesto - rekla je Cormack u izjavi novinarima.

Upitana očekuje li da će se Europska unija pridružiti sankcijama, koje su SAD uvele 17. siječnja predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, Cormack je dodala da to pitanje treba postaviti izravno predstavnicima EU.

- Što se tiče SAD-a, mi smo bili jasni u stavu da su ove sankcije uvedene zato što se odnose na neke stvari koje mi smatramo ključnima, a to je vladavina zakona i prijetnja secesijama. S druge strane, smatramo da su one podrška BiH na putu ka EU – rekla je Cormack.

Amerika, kako je dodala, staje u obranu Daytonskog mirovnog sporazuma, koji je važan za BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?