Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bih

Cormack posjetila BPŽ Goražde

sdsdd
21.03.2017.
u 13:55

 Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack posjetila je Bosansko-podrinjsku županiju Goražde gdje se susrela s premijerom Emirom Okovićem i predstavnicima županijske Vlade.

Ovo je bila prva posjeta američke veleposlanice Bosansko-podrinjskoj županiji Goražde u mandatu aktualne Vlade.  

- Iskoristili smo ovu priliku da ukažemo u kojoj smo fazi, odnosno šta smo sve do sada uradili na našem ključnom projektu putnog povezivanja, istovremeno se podsjećajući na sadržaj Daytonskog sporazuma, onog uvodnog dijela koji obuhvata i ovu temu. Naravno, interesiranje je također bilo vezano i za privredne aktivnosti. Opća slika, odnosno percepcija jeste da su Bosansko-podrinjska županija i općina Goražde, u odnosu na neke druge gradove, prilično uspjeli u tom dijelu - kazao je premijer Emir Oković.

Dio razgovora odnosio se i na planove za buduće razdoblje.

- I u tom smislu smo razmijenili određene informacije, o našim budućim aktivnostima, odnosno o onome čemu mi težimo, istaknuvši još jednom da zaista smatramo da smo, kao područje, lider na prostoru istočne Bosne i, s te strane, da zaslužujemo svu pažnju kako domaćih, tako i međunarodnih faktora - naglasio je Oković.

Nakon sastanka s županijskim službenicima veleposlanica Cormack posjetila je firmu ''Prevent'' u Vitkovićima, priopćeno je iz Vlade BPK Goražde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?