Mostar

Čolak: Morate i dalje ulagati u svoje znanje

zdravstvo
Pogled.ba
28.04.2012.
u 12:16

Prof. mimica: uskoro ćemo osigurati da se na ovom fakultetu može steći i zvanje doktora

Jučer su u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru iz ruku dekana prof. dr. sc. Mladena Mimice diplomu primile 93 mlade osobe, koje su tijekom svog školovanja završile preddiplomski ili diplomski studij na Fakultetu zdravstvenih studija. Tako su 82 prvostupnika te 11 magistara dobili i papir od fakulteta, kojim je potvrđeno da mogu krenuti u obavljanje misije za koju su se školovali.

Više od samog papira

- Diploma ima veće značenje od samog papira. Nastojte da šira društvena zajednica ima koristi od vas, a na to vas i obvezuje sama struka koju ste završili. Profesori su vas obrazovali, ali vi morate i dalje ulagati u sebe i obrazovati se tijekom cijeloga života - rekao je dr. Ivo Čolak, pomoćnik rektora. Skoro stotinjak mladih zna da je jučerašnji dan bio prekretnica u njihovu životu. Već danas neki od njih bit će od velike pomoći ljudima, što od njih traži veliku odgovornost. Zato je potpora koju im daju njihovi roditelji i prijatelji, ali posebice njihovi profesori iznimno važna za njihov budući rad.

Veliki pljesak se prolomio Kosačom, kada je dekan dr. Mladen Mimica pozdravio studente i njihove roditelje i prijatelje napomenuvši kako je ovaj fakultet za kratko vrijeme postigao mnogo, međutim, ističe kako se ima i mora još mnogo toga učiniti. - Od više zdravstvene škole dobili smo fakultet, a naša je vizija postati vodeći fakultet u široj regiji. Tu je i nova zgrada, suvremena učila, kvalitetan kadar i još mnogo toga. No, moramo još unaprijediti nastavu i vježbe, ali i zadržati najbolje studente na ovom fakultetu. Imamo diplomante i magistre, a uskoro ćemo osigurati da se na ovom fakultetu može steći i zvanje doktora. To je posebice važno za naš fakultet koji će imati priliku zadržati mlade i stručne ljude. Zato od vas zahtijevam da pomognete u realizaciji naše vizije, a u tome nam samo vi možete pomoći - rekao je prof. Mimica budućim akademskim građanima.

Svečana prisega

Nakon toga je dobitnica Rektorove nagrade Gordana Mikulić zatražila od dekana da im uruči diplome, jer su ih svojim trudom i radom zaslužili. Mimica je od njih tražio da prisegnu. da će svoj život staviti u službu humanosti, da ne prave diskriminaciju među ljudima te da budu svjesni odgovornosti.

Nakon prisege, počela je svečana dodjela diploma, uz bljesak fotoaparata i osmijehe na licima diplomanata te njihovih roditelja, prijatelja i profesora.

Jučer je promovirano 16 sveučilišnih prvostupnika/ca (baccalaureus) radiološke tehnologije, 34 sveučilišni prvostupnik/ca medicinska sestra-tehničar i 32 sveučilišni prvostupnik/ca fizioterapeut, te 11 magistara struke, od čega sedam klinička fizioterapija i četiri klinička zdravstvena njega, Dekan je najavio kako će uskoro s ovog fakulteta početi školovanje za doktore zdravstvene znanosti.

Sveučilišni akademski zbor, kao i mnogo puta ranije, svojim glazbenim izvedbama, dao je veliki doprinos ovoj svečanosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?