Karate

Čitlučanka Irena Prga osvojila odlično peto mjesto u Europi

12.02.2016.
u 09:00

Na Europskom karate prvenstvu koje se od 5. do 7. veljače održavalo u gradu Limassolu na Cipru, za reprezentaciju Hrvatske nastupile su dvije vrsne Čitlučanke - Irena Prga i Jelena Pehar.

Tom prigodom karatašice Hrvatskog karate saveza zablistale su punim sjajem i osvojile čak osam medalja za reprezentaciju Hrvatske, a u ukupnom poretku osvojile su osmo mjesto ispred Njemačke, Srbije, Danske, Nizozemske i drugih karate velesila. Tom uspjehu uvelike je pridonijela i Čitlučanka Irena Prga koja je bila korak do medalje u kategoriji do 68 kilograma. Naime, ona je u prvom kolu bila je slobodna, u drugom je pobijedila Grkinju Niki Xanthopoulou rezultatom 4:0, dok je u trećem kolu u vrlo tijesnoj borbi poražena od Turkinje Nurcan Cicek rezultatom 0:1. Turska predstavnica se plasirala u finale te tako Ireni omogućila borbu za treće mjesto. U prvoj repasažnoj borbi Irena je pobijedila predstavnicu Kosova Oranu Fortesu rezultatom 4:3, ali je, nažalost, u odlučujućoj borbi za medalju izgubila od Šveđanke Rasmusson Lise rezultatom 0:3. Tako se Irena Prga na kraju morala zadovoljiti ipak odličnim petim mjestom.

Nažalost, druga Čitlučanka Jelena Pehar, trenutačna kadetska prvakinja svijeta u kategoriji do 54 kg, na Cipru je ostala bez medalje. U prvom kolu Jelena je pobijedila predstavnicu Cipra Antheau Stylianou rezultatom 2:1, ali u drugom kolu izgubila od makedonske predstavnice Vjollce Gafuri rezultatom 2:3.

Kažimo i to da je s odličnim čitlučkim karatašicama na Europskom prvenstvu sudjelovao i poznati i priznati čitlučki EKF sudac Josip Grbavac koji je suđenjem na ovom prvenstvu stekao uvjete za daljnji napredak u svojoj sudačkoj karijeri. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije