U RAZDOBLJU OD 1940. DO 1990.

CIA objavila milijune povjerljivih dokumenata: Što su arhivirali o vanzemaljcima, kontroliranju umova...

CIA
AFP/PIXSELL
18.01.2017.
u 20:16

Američka obavještajna agencija CIA objavila je dokumente s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a među njima su informacije o lovu na NLO-e i projektu vezanom uz kontrolu uma.

Misteriozni projekt nazvan Star Gate osnovan je 1978. godine od strane Obrambene obavještajne agencije (DIA) i SRI International, a zadatak je bio istražiti psihičke fenomene u vojnim i obavještajnim primjenama. Plan je bio da sudionici programa budu osposobljeni primati informacije bez upotrebe 'normalnih osjeta, informacija od drugih ljudi, logične dedukcije i direktne implementacije elektronskih ili drugih uređaja'. Ukratko, ljudi su trebali 'čitati misli' drugih osoba. 

Ovaj misteriozni projekt bio je osnovan jer su Amerikanci bili uvjereni da Sovjetski savez godišnje troši 60 milijuna rubalja na tu vrstu ratovanja, piše Express.

Ovi dokumenti odnose se na razdoblje od 1940. do 1990. godine a u njima se nalaze znanstveno-istraživački radovi i obavještajna izvješća. 

Joseph Lambert (CIA) kazao je kako je ovo jedna od stvari koja 'poboljšava transparentnost'. Kazao je kako su željeli tajne dokumente učiniti 'široko dostupnima'.

Heather Fritz Horniak, glasnogovornica CIA-e, kazala je kako ništa nije 'probrano' te da je to 'potpuna povijest, dobro i loše'.

Ključne riječi
CIA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije