Ljetni prijelazni rok je bogat u BiH

Četvorica “velikih” do sada su najviše trgovala

slika
15.07.2014.
u 10:12

Kod svih premijerligaša svi su igrači u izlogu i na prodaju

U sjeni Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu traje ljetni prijelazni rok za nogometaše u BiH. NS BiH donio je odluku da taj rok službeno traje od 23. lipnja do 1. kolovoza, ali klubovi su u akciju kupnje, prodaje i posudbe igrača krenuli isti dan kada je završilo prošlo nogometno prvenstvo (10. svibnja).

Požurili “europljani”

Osobito su požurili Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar, jer ti su klubovi zbog nastupa u eurokupovima ranije počeli pripreme i uigravanje momčadi za novu sezonu. Kad smo već spomenuli “veliku četvoricu”, kažimo da je kod svih bilo puno promjena. Prvak Zrinjski odmah je ostao bez Bekića, kasnije su iz raznih razloga otišli Belošević, Pezo, Barišić... No, pod zapovjedništvo Branka Karačića stizali su novi momci: Tirić (Rudar Kakanj), te Turkalj (Solin), Durak (Olimpic), Petrak (Zelina), Sušić (Zvijezda), Blaić i Kordić (Široki), Katanec (Radnik), Radulović (Borac)... Široki je krenuo prodajom Marića u (Dinamo), koji je ostao na Pecari kao posuđeni igrač, te Špikića u Rijeku, na kraju i mladog Stanića (Dinamo). S do tada važnim igračima prve momčadi Blaićem i Plazonićem raskinuti su ugovori, dok je Kordiću ugovor istekao. Uz Marića, Dinamo je ostavio na posudbi na Pecari i Zakarića, te još posudio i napadača Mihaljevića. Široki je s posudbe vratio Brekala (Vitez), Kožulja (Branitelj), Buhača (Gošk) i Karačića (Neretvanac), a iz Travnika doveo Laštru...

Na Koševu žele naslov

Kad je Sarajevo kupio malezijski bogatun Vincent Tan, još su zimus počele velike kupovine (i zvučne posudbe) na Koševu, a ljetos se nastavilo s obnovom momčadi s jasno zacrtanim ciljevima – osvajanje naslova prvaka BiH i igranje važne uloge u Europi. Iz Kolna posuđeni Jajalo napustio je Sarajevo i završio u Rijeci, vratar Delač vratio se u Chelsea, a novi klub traži Osmanagić. Došli su: Okić (Velež),Berberović (Litex, Bugarska), Kalasy (Sirija), Mitreski (Makedonija), Duljević (Olimpic), Protić (Novi Pazar)... Za razliku od susjeda koji plivaju u novcu, blagajna na Grbavici postala je plićak... Igrači odlaze ili su na odlasku kao Hodžić (Dinamo) Zolotić (Belgija), Kerla (?), Selimović (?) i Jamak (Poljska), u izlogu su Svraka i Stanić. Vraća se Bekrić, napadač Turković stigao je iz Kazahstana, Nuspahić iz Jedinstva (Bi). Željezničar će pojačanja tražiti i u juniorskom pogonu (juniorski i kadetski prvaci BiH). Kao i svaki prijelazni rok, i ovaj je u Olimpicu bio zanimljiv. Uz Duljevića i Duraka, s Otoke su otišli Zec, Gojak (Dinamo), i Zeba (Škendija- Makedonija, gdje je karijeru nastavio i bivši član Željezničara Urdinov), Kokot (Slavija), Torlak (?)...

Na Otoku je došao Maltežanin Mujcat, Gligorov (Makedonija), Nukić (SAD)... Velež su napustili Oštraković, Okić, Letić, Kazazić, Rašević, Dragojević, Merzić, a novi igrači su Đokić (Srbija), Hodžić, Vladavić, Kladar, Haurdić, Popović, Janićijević, Nikolić... Borac se pokušava pojačati, ali blagajna je upaučena, pa je izvjesnije da će više igrača napustiti Banja Luku, nego će doći novih. Žarić prestaje igrati, Radulović odlazi Pod Bijeli brijeg, Avdukić će čini se u Iran, Subić, Žuržinov, Dragičević i Jevtić traže novi klub u BiH, Handžić će u inozemstvo. Čeliku se na prozivku (opet) nije javio Mešanović, ali su došli Dedić (Vitez), Kavazović (Budućnost), Durmić (Mladost DK), Vila (Zvijezda), Opradija (Lokomotiva Zg), Vukušić (Solin), Kazazić (Velež), ...Radnik je ostao bez Kataneca, Nikića, Vučića, Maletića, Zdravkovića... Mladost iz Velike Obarske napustio je Savić (?), možda odu Jevtić i Kostić...U Zvijezdi se samo priča o odlascima (Vila, Sušić...).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije