autocesta Lyon - Pariz

Četveročlana banda ukrala 70 kg zlata na autocesti u Francuskoj

banda
12.12.2016.
u 18:35

Četveročlana banda u blizini Lyona presrela je vozilo koje je prevozilo zlato u prahu u vrijednosti 2,7 milijuna eura

Francuska policija u potrazi je za naoružanim lopovima koji su u bijegu nakon krađe 70 kg zlata iz sigurnosnog vozila na autocesti Lyon - Pariz.
 
Kako prenose strani mediji, četveročlana banda u blizini Lyona presrela je vozilo koje je prevozilo zlato u prahu u vrijednosti 2,7 milijuna eura. Pljačkaši su dvojicu zaštitara nakon pljačke ostavili zaključane u vozilu, a vlastito vozilo koje im je poslužilo za blokiranje opljačkanog vozila su zapalili. Zaštitari su spašeni od strane policije zahvaljujući dojavi svjedoka, a vatru su ubrzo ugasili vatrogasci.
 
Ovo je već četvrta krađa zlata u posljednjih nekoliko mjeseci za koju se sumnja da ju je izvršila profesionalna skupa lopova, piše Index.hr. 
 
U listopadu je od strane lopova prerušenih u policajce opljačkana američka televizijska zvijezda Kim Kardashian kojoj je ukradeno zlato u vrijednosti 6 milijuna eura. U studenom je na jugu Pariza maskirani muškarac opljačkao dvije žene iz Katara kojima je otuđen nakit u vrijednosti 5 milijuna eura, a pljačka je u studenom zabilježena i u New Yorku gdje je iz kamiona ukradena kanta zlata vrijedna 1,6 milijuna dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije