velike poplave

Četvero poginulih u nevremenu u Njemačkoj

nevrijeme
30.05.2016.
u 19:56

Četiri osobe su izgubile život, a desetak ih je ozlijeđeno na jugu Njemačke zbog obilne kiše koja je u nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak prouzročila velike poplave, izvijestile su vlasti.

U Schwabisch Gmundu, blizu Stuttgarta, dobrovoljni vatrogasac je poginuo pokušavajući pomoći čovjeku koji se utapao u pothodniku, priopćile su gradske službe. Specijalna policijska postrojba pronašla je u ponedjeljak njihova tijela.

Malo sjevernije, u Weissbachu, šezdesetogodišnjak se utopio u podzemnoj garaži u koju je prodrla voda.

Istog dana, u nedjelju, na trinaestogodišnjakinju koja se sklonila ispod željezničkog mosta, naletio je vlak koji je prometovao između Schorndorfa i Urbacha.

Ministarstvo Baden - Wuerrtemberga izvijestilo je o desetak ozlijeđenih.

Olujno nevrijeme i obilne kiše u nedjelju navečer i tijekom noći na ponedjeljak prouzročili su veliku štetu u saveznoj zemlji Baden-Wuerttembergu, na granici s Francuskom.

Oko 700.000 vatrogasaca, policajaca i zaposlenika spasilačkih organizacija raspoređeno je na tom području, navodi regionalno ministarstvo koje izvješćuje o 2200 intervencija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije